hogy a választási kampány során Orbán Viktor is elismerte, hogy a háromhetenkénti ülésezés bevezetése hiba volt, Kövér László úgy reagált: „Nem volt hiba. És erre azt tudom mondani, hogy puff neki! Már megint egy kérdés, amiben nem értünk egyet Orbán Viktorral a nyilvánosság előtt”.

Már megint egy kérdés...

Elég kétértelműre sikerült ez a mondat. Első gondolatra azt erősíti az emberben, hogy Kövér László ismét nem ért egyet a Vezérrel, és ezt nem is rejti véka alá. Saját kis imázsát ezzel erősíti, hiszen Ő az egyetlen, aki nemcsak, hogy nem ért egyet Orbán Viktorral több kérdésbe, de a nyelvét sem nyeli le. Erre a kapcsolatuk és Kövér László habitusa is felhatalmazza.

A második gondolat már kicsit árnyal ezen a képen. A mondat vége enged erre következtetni: "amiben nem értünk egyet Orbán Viktorral a nyilvánosság előtt”. Egyetértés van a háttérben, de a nyilvánosság előtt kell egy kis pengeváltás. Ez jót tesz Kövér Lászlónak is, aki mint új házelnök bizonyítja kifelé, hogy tökös gyerek, kemény és politizáló. És jót tesz Orbán Viktornak, hiszen a demokrácia látszatát keltve mosolyoghat: "Lám, lám nem harapok. Lehet nekem is ellentmondani."

süti beállítások módosítása