Attack

Címkék: vélemény politika közélet nenyi

2010.07.29. 20:10

Ma megtörtént az ESEMÉNY!

Dániel Péter ügyvéd úr elballagott ma reggel a III. kerületi VPOP épületbe. Korán kelhetett, mert útközben megállt valami harapnivalóért. Biztos kemény nap elé nézhetett, mert a reggeli egyik eleme a kaszinótojás. Nem éppen reggelire való, dehát, kinek a pap, kinek a kántor.

Átballagott a fémdetektoron, és a gyanútlan biztonsági személyzetet megtévesztve becsempészte a FEGYVERT. Védencére várva nekiállt reggelizni.

-Első számú biztosíték kiverés. Miért reggelizik egy ügyvéd egy közhivatalban? Hajléktalan? Nem hinném, hogy a hajléktalanok kaszinótojást reggeliznek! Lehet, hogy vidéki vagyok, mert a sárga busz csak kétszer jár felénk naponta, de édesapám azt tanította, hogy ha ügyintézni megyek, akkor azzal foglalkozzak. Nem tudom mit szólna a magasan kvalifikált ügyvéd úr, ha bemennénk hozzá, aztán elő a szalonnát, hagymát, friss kenyeret és reggeli. Ledobná a talárt, biztos!

Tettét biztosan előre megfontolt szándékkal hajtotta végre, ami ugye súlyosbító körülmény. Mikor a fegyvert csempészte befelé, láthatta a célt, hiszen a fémdetektoros kapu mellé van kifüggesztve. A muszáj nagy úr! Nem valószinű, hogy a parancsnok úr virágos jókedvében cselekedett, mikor végrehajtotta az utasítást, de a szabály az szabály:

A Kormány 1140/2010. (VII. 2.) Korm. határozata

a Nemzeti Együttmûködésrõl szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat

egyes középületekben való kihelyezésérõl:

1. A Kormány – a Nemzeti Együttmûködésrõl szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat (a továbbiakban:

Nyilatkozat) jelentõségére és az Alkotmány 35. § (2) bekezdésére figyelemmel – a következõ határozatot hozza.

a) A központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörû területi

államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei

(a továbbiakban együtt: szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben – a melléklet szerinti

formában – a Magyar Közlönyben közzétett szöveggel, a szerv vezetõje által meghatározott méltó és a középület

sajátosságainak megfelelõ jól látható helyen ki kell helyezni a Nyilatkozatot.

A kell szavacskát direkt emeltem ki. Nincs apelláta.

Na, ügyvéd úr letelepedett, és kiterítette a kockás abroszt. A biztonsági személyzet kellő távolságból, és persze megértéssel szemlélte az eseményeket, mit sem sejtve az elkövetkezendő merényletről. Az ügyvéd úr az öngyilkos merénylőket megszégyenítő nyugalommal látott hozzá az előre eltervezett támadásnak. Mire szegény biztonsági személyzet és a majd harminc szemtanu felocsúdott már kibiztosította a fegyvert és egy határozott mozdulattal széjjelkente a kaszinótojást a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatán.

Tettével olyan szintű döbbenetet váltott ki, hogy a lebénult biztonsági személyzetnek másfél órára volt szüksége az intézkedés foganatosításához.

-Második számú biztosíték kiverés. A T. ügyvéd úrnak nem jutott eszébe, hogy ő azért van ott, mert az egyik ügyfelének szüksége van rá? A VPOP biztosan kesztyűs kézzel fog bánni ezután vele. Barom!

A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata egyébként ellenállt. Törékeny testét nem törte meg az ádáz ellen. A kormányhatározat melléklete megfelelő védelmet biztosít a számára. Az 50x70 centis megfelelő minőségben kinyomtatott Nyilatkozatot ugyanis megfelelő és méltó keretbe foglalva, beüvegezve teszik fel a közhivatalokban.

Mari néni, a tisztántartásért felelős manager egy jól irányzott AJAX-os ronggyal megszabadította a megalázott Nyilatkozatot, mely azóta is régi fényében tündököl az őt megillető helyen.

süti beállítások módosítása