Okos!

Címkék: vélemény politika közélet fidesz pénz

2010.07.20. 20:38

Bár az index.hu cikkének a címe számomra kicsit erősnek tűnik a beltartalomhoz képest, de a mai viszonyok között csak így lehet elérni, hogy valaki végigolvasson, vagy akár, csak kattintson egy cikkre.

Ritkán szoktam egyetérteni a Fidesz kezdeményezéseivel, főleg, mióta a 2/3 tudatában erőből csinálnak mindent. Az meg csak hab a tortán, hogy a kezdeményezők az alábbiak: Kövér László, Pokorni Zoltán és Révész Máriusz. Ismeretlenül elég durva dologra enged következtetni ez a névsor, de most olyat kezdeményeznek ami tetszik. Sőt!

Na, ennyi bevezető után csapjunk a lecsóba!

A három úriember olyat talált ki, hogy a magyar emberek véleménye a határon túli magyarokról fényévnyi távolságra van a valóságtól, merthát nem találkozunk velük. Igazuk van. A csíksomlyói búcsún kívül nem nagyon találkozik az ember a külhoniakkal.

Kitalálták, hogy a mi korosztályunk ugyan már javíthatatlan, de a fiatalsággal még lehet mit kezdeni. Fogtak három legyet és egy sorba rakva lecsapták őket.

Első légy: állami támogatott osztálykirándulás. Így azok a diákok is eljutnak a saját közösségükkel, akiknek az anyagi lehetőségeik szűkösek. A mai világban ez nagyon fontos, hiszen a szülők anyagi lehetőségétől függő klikkek alakulnak ki az osztályokon belül. Az ilyen kirádulások talán ezen is oldanak, mert az összezártság, az együtt utazás alatt kénytelenek bontani a falakat.

Második légy: A külhoni magyarok ilyen módon való támogatása. Nem közvetlen pénz-bepumpálás, hanem közvetett, hiszen a kirándulás értéke ott csapódik le. Mármint az anyagi. Semmiféle nemzetközi bonyodalom, sima turisztikai értéknövelés.

Harmadik légy: (talán a legfontosabb): ez a folyamat olyan kapcsolatokat generálhat, ami hosszabb távon megfordulva ide is hoz egy kis pénzt. Az ott megismert emberekkel történő kapcsolattartás esetlegesen egy hosszabbtávú üzleti-gazdasági kapcsolatot indít.

Nagyon-nagyon tetszik az ötlet és az előterjesztés.

süti beállítások módosítása