Bár a blogoszférát elfoglalta a melegfelvonulás, szerencsére más is történt az országban.

Előre mondom, nincs bajom a másokkal, csak nem értem miért kell végigvonaglani a városon. Otthon, a négy fal között, ahogy más ember is a barátnőjével, barátjával, feleségével, férjével stb.

A hétvégén Visegrádon ismét Nemzetközi Palotajátékok voltak. Én még nem voltam, mert tőlünk elég messze van. Nem egy egynapos kiruccanás, de a nyaralást már úgy szerveztük, hamár ide jövünk, akkor beleessen. Nem bántam meg, bár a magyar anomáliák itt is megmutatkoztak.

A kisváros úgy nézett ki, mintha ez lenne az első ilyen esemény. Irányított fejetlenség uralkodott a közlekedésben és a parkolásban. Éberék természetesen bevetették a traffipaxot is, csak nem tudom miért, mikor 25-tel lehetett araszolni városszerte. Arra persze nem volt eszük, hogy a szombat esti fáklyás fevonulás alatt ne engedjék be az árusok autóit a felvonulók közé. Szóval ezen a téren lenne még mit fejlődni.

Mint azon a téren is, hogy a kialakított legnyagyobb parkoló 30%-t elfoglalták az áradásból visszamaradt homokzsákok. Legalább 35 fok volt, és rohadt büdös a vizes zsákkupac.

A Fő utcán kipakoló árusok elkezdhettek fél 9-kor pakolni, mert nem volt áram biztosítva nekik. Nem volt világítás este, úgyhogy kileckor fájront. Mindenki menjen haza békével. Máshol, ilyen rendezvényeken, főleg nyáron a nagy melegben ilyenkor indulna be az élet.

Maga az esemény egyébként rendkívül jó. Akiben egy ici-pici magyarságtudat is van, az itt mindenképpen kijön. Nem a beteges elhajlásról beszélek, hanem a normális magyarságtudatról.

Annyit legalább eltanultunk a tőlünk nyugatabbra lévő fesztiválozóktól, hogy egy kicsit védjük a helyit. Az egész rendezvénysorozat alatt csak Visegrádi Ásványvizet lehetett mindenhol kapni. Végre idáig is eljutottunk.

Maga az előadás pörgős, jól szervezett, begyakorolt. A legjobban az tetszett, hogy van utánpótlás nevelés is, és ők is bemutatják tudásukat a nagyközönség előtt. Nem csak harcolni tanulnak meg, hanem a közönség elé kiállni és szerepelni is. A résztvevők előtt pedig le a kalappal, (mert lerepül, a'la Rejtő). Tűző napon, már délelőtt is 34 fok volt, talpig vasban napi háromszor másfél óra előadás. Szerintem egy-egy páncélos napi 8-10 kilót biztos fogyott.

Íme néhány kép a szombati napról:

 

süti beállítások módosítása