A Fidesz zászlajára tűzte a nagy nemzetmentést. Legalábbis hangzatos szavak hangoztak el mostanában arról, hogy a nép és a nemzet mindenek előtt. Maguk a politikusok csak a népakarat végrehajtói, semmi több. Minden önös érdek nélküli szolgálógépek. Ezeket a frázisokat főleg Navracsics úr szereti.

Ennek az egésznek homlokegyenest ellentmond a tervezett szuper ellenőrző hivatal létrehozása. A globalizáció egyik alapelvének számító "nagy rendszerek összekapcsolása" történik hamarosan. A terv szerint összevonják az APEH-et és a VPOP-t.

Létrejön a pénzügyi ellenőrző szuperhivatal.

Alapjait még a szocialista kormányzat rakta le, amikor az illetéhivatalt az APEH berkeibe vonta. Mivel minden folyamat Magyarországon illetékköteles, mert nehogymár az állam ne vegye le a sápot mindenről, az APEH nyilvántartást vezethet. A következő lépcső a kamatadó bevezetése volt. Gyakorlatilag nincs eltitkolható bankszámlája senkinek. A kamatadót automatikusan vonják és utalják a megfelelő helyre. Könnyítésként az állampolgárnak/adóalanynak nincs vele semmi dolga. Csak APEH vizsgálat esetén csodálkozik, hogy még a benzikúti tranzakcióiról is tud a T. hivatal.

A szuperhatalom létrehozásának utolsó lépcsője, hogy a VPOP is az APEH-hez tartozzon. Innentől kezdve aztán tényleg még fingani sem lehet úgy, hogy erről az Adóhivattal ne tudjon.

Az igazi veszély az, hogy alapból bűnözőként kezelnek és nem ügyfélként.

süti beállítások módosítása