és sok helyen a 2010. évi Országgyűlési választásoknak is. Az Mszp elmúlt nyolc évi tevékenysége a Fidesz karjaiba üldözte az elkeseredett választókat. Olyanok is oda szavaztak akik eddig nem. A legtöbb helyen az Mszp szavazói inkább el sem mentek szavazni.

A második helyet kilövő eddigi kormánypárt megköszönheti annak a 176 kamikazénak a Parlamenti helyeket, akik beválalták a politikai parizer szerepét, és bevitték a hátukon a listán szereplő herebárókat. Nem sok esély van, hogy az egyetlen első helyen végző Mszp egyéni jelölt a második fordulóra is megőrizze ezt a pozíciót, úgyhogy az ellenzéki szerepre készülő Mszp frakcióban nem lesz egyéni képviselő.

Egy-két kósza hír már arról szól, hogy Lendvai Ildikó az Mszp nagyasszonya szövetségre lépne a második fordulóra az LMP-vel, de ha ez bejön, akkor az LMP nem érdemelte meg a bejutást, ugyanis segget csinál a szájából.

Arra még azért kiváncsi vagyok, hogy a Jobbik teljes Parlamenti elszigetelésére lenyelik-e a nyelvüket a Fideszesek és az Mszp-sek. Lesz-e anti-fasiszta koalíció. Csak erre a projektre.

süti beállítások módosítása