Nem nem. Nem koncert lesz Zrínyi Miklós városában.

2010. január 24. Elhunyt Paizs József Szigetvár polgármestere.

2010. február 26. A Baranya Megyei Cégbíróságon jogerőre emelkedik a város adósságrendezésének megindítása. Ez magyarul csődbiztost jelent.

Elég érdekes helyzet. Magyarországon ilyet önkormányzat még nem csinált. Csődbiztos sem.

Főpróba.

A nem létező Szdsz utolsó rugása. A kérelmező ugyanis Dr Rodek Gyula a város Szdsz-es alpolgármestere.

Mindig is tudtuk, hogy a liberálisok a jövő gyilkosai, de most még halálukban belerugtak egy nagymúltú kisvárosba. Méghozzá elég rendesen. Mindenki tudja, hogy komoly véráldozatal fog járni a csődeljárás, főleg annak tudatában, hogy a gyerekeink és az idős, betegeink fogják a legnagyobb kárát látni.

Gyerekeink iskoláit fogják olyan szinten tönkretenni, hogy nehogy előnyel induljanak neki bármelyik szaközépiskolának, vagy gimnáziumnak. A megszokott környezet hirtelen váltásai komoly stresszhelyzetbe hozzák őket. Eltűnnek a tanáraik, a megszokott rendszer felborul és komoly lelki sérülést okozva visszaveti a gyerekeket. Akkor amikor a legjobban fejlődnének.

Természetesen a tanárok is emberek, akik elég nehezen tanítanak Damoklész kardja alatt.

A másik nagy vesztese a dolognak a beteg ember. A kórházat és a hozzá tartozó rendelőintézetet nemrég újították föl. Gondolom olcsón kijátszák, hogy jól járjon aki megszerzi. Ez szintén emberáldozattal fog járni, aminek a beteg is megissza a levét, meg az is aki lapátra kerül.

A szociális hálón amúgy is akkora lyukak vannak, hogy a busz átesik rajta, de budapesti csődbiztost ez nagyon nem fogja érdekelni. Ő csak számokat lát, de a számok mögötti emberi tragédiák már nem érinthetik meg.

Kósa Lajos debreceni polgármester szavai jutnak erről eszembe: "Budapesten azt hiszik, hogy vidéken az emberek még mindig lóháton járnak."

Nem. Sőt emberek élnek vidéken is.

De Szigetvár lehet az első halott város az országban.

süti beállítások módosítása