Hát igen

Címkék: vélemény politika közélet fidesz

2010.02.17. 13:48

A Nézőpont Intézet felmérése szerint jelentősen csökkent a Fidesz támogatottsága.

Beigazolódni látszik az az álláspontom, melyet már régebben is hangoztattam ,hogy ha mindenkihez szólunk, akkor egy idő után nem jut el a mondanivalónk senkihez.

A Fidesz kommunikációját az jellemzi, hogy próbálnak minden réteghez egy-egy jó szót szólni, csak az a baj, hogy ez esetleg a többi rétegnek nem tetszik. Ráadásul még mindig az a fő csapásirány, hogy az Mszp tevékenysége szar és csak rombol. Ennyi. Az, hogy mit fog csinálni a Fidesz, az csak lebegtetés. Jobban mondva, homlokegyenest mást, mint ahogy eddig ment. Ez pedig nem csak első, hanem második olvasatban is hátra arcot jelent. Ez pedig a piacon és a pénzügyi életben elég sokkszerűen hat. A kitűzött célnak hátat fordítani és elindulni visszafelé elég rossz ómen.

A bizonytalanokat ez meglehetősen elijeszti. Határozottabb csapáirány megjelölésével lehet, hogy kevesebben bizonytalankodnának, és kénytelenek lennének színt vallani. Ez még akkor is jobb, mint a lebegtetés, mert ebből 2002-ben és 2006-ban már tanulni kellett volna.

süti beállítások módosítása