Tegnapi meglátásaimat nem vonom vissza, mert szerintem továbbra is megállják a helyüket.

Tegnap kisebbfajta csoda történt, hiszen csak saját ügyükben szoktak ilyen egyetértésben szavazni a nagyrabecsült honatyák. Csak a liberálisok nem szavazták meg a fölvásárlási moratórium 3 évvel történő meghosszabbítását. Azért ezt a három évet még le kell dugni az EU torkán is.

Ennek egyik állomása lehet 2010. március 5-6a Nádudvaron. a III. Magyar Agrárakadémia a KAP (Közös Agrárpolitika) kialakítandó stratégiájának az egyik első állomása. A vita most indul. Nem kellene azokat a hibákat elkövetni, amiket a magyar tárgyalóküldöttségek el szoktak követni. Lásd termőföld vásárlási moratórium, halászati agrár-környezetgazdálkodási tárgyalások stb.

Ki kellen használni végre a megfelelő adottságainkat, főleg annak a tudatában , hogy az ukrán gabona nem az Unióban terem. Magyarországon igenis lehet minőségi gabonát termelni, csak megfelelő marketing kellene hozzá. El kellene érni, hogy az Unió először a saját maga által megtermelt élelmiszert részesítse előnybe, és csak utána jöhetnek a többiek. Nem kell megvenni a brazil kukoricát, ha van itt.

Az résztvevők és az előadók névsora meglehetősen összetett, és számos, a földvásárlási moratórium meghosszabbítását ellenző ország képviselője is itt lesz. Nagy-Britannia, Hollandia, Spanyolország.

A rendezvény plenáris ülésén felszólal: Dacian Ciolos, az Európai Bizottság mezőgazdasági biztosa, Gráf József, földművelésügyi- és vidékfejlesztési miniszter, Alicia Villaruiz, államtitkár, Spanyol Mezőgazdasági-, Halászati és Környezetvédelmi Minisztérium, Sonia Phippard, államtitkár, Vidékfejlesztési, Élelmezési és Környezetvédelmi Hivatal, Nagy Britannia, Luis Manuel Capoulas Santos, európai parlamenti képviselő, volt mezőgazdasági miniszter, Portugália, Tabajdi Csaba, európai parlamenti képviselő, Marc Tarabella, európai parlamenti képviselő, volt miniszter, Jan Mulder, volt európai parlamenti képviselő, Hollandia, Kelemen Attila, az RMDSZ képviselője, volt európai parlamenti képviselő, Románia, Paolo Magaraggia, a Coldiretti olasz mezőgazdasági szövetség képviselője, Valérie Péan, a Saint Germain csoport vezetője, Franciaország, Jacques Loyau, európai parlamenti szakértő, gazda, Franciaország, Gőgös Zoltán, az FVM államtitkára, országgyűlési képviselő, Popp József, az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgató-helyettese, Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, Máhr András, az FVM szakállamtitkára, Forgács Barna, a Magyar Agrárkamara elnöke, Vancsura József, a Gabonatermelők Országos Szövetségének elnök

Gráf Józsefék hattyúdalként még rengeteget tehetnének a jövő gazdálkodóiért, és nem utolsó sorban saját magukért, hiszen a miniszter úr gyakorló gazdálkodó, és nem valószinű, hogy a következőkben ezt fel kívánja adni. Legalább annyit segítsen magán, hogy a többieknek is jobb legyen.

süti beállítások módosítása