Ma az index.hu-n egy értékelés jelent meg a kézi EB-n történtekről.

Annyira nagyon tipikusan magyar dolgok vannak leírva a cikkben, ami az élet minden területén megtalálható, és ezért tartunk ott ahol tartunk.

Csak néhány idézetet emelnék be, ami akármelyik más gazdasági elemzésben is megállná a helyét:

lemaradásunk szembetűnő, a vezetők nem vették észre a nyolcvanas évek változásait, a kézilabdában talán még megállítható a folyamat, de gyors változásokra van szükség

Az idézet a magyar focira hivatkozik eredetileg, de ha a kézilabda nem szerepelne benne, akár az eddigi magyar kormányok gazdaságpolitikájáról is szólhatna. Kivétel nélkül.

Elvárások vannak, de megfizetni nem akarják. Tipikus magyar mentalitás. Ugyanazért a munkért a Lajtán túl sokkal többet lehet keresni, mint nálunk.

A napidíj tíz euró körüli, ez is csak a verseny idejére jár, vagyis az Eb-n negyvenet kaptak összesen, erre az összegre könnyű azt mondani, inkább ne is adják.

Aztán a rómaiak által nagyon preferált "Oszd meg, és uralkodj!"

Az állam adómentes ösztöndíjat, évi akár másfél milliót is folyósít a legjobbaknak, ezt csak tizennégyen kapják, ami egy ennél nagyobb keretnél feszültségeket szíthat. Ezt a keretet ráadásul még nyáron kellett megjelölnie a kapitánynak, ha valaki kirobbanó formába került, nem kaphatott belőle. Az összeg egyénenként változó, van, akinek százezer jut, de van, akinek csak hetven.

És természetesen nem maradhat ki az, hogy XXI. századi elvárásoknak kell megfelelni XIX. századi körülmények között.

Baj van az utaztatással is, a 2008-as Eb-ről, Norvégiából 24 óra alatt jutott haza a csapat.

Ennyi idő alatt akkor is hazaértek volna.

A Kormányban egy miniszter, egy Audi dívik, de azoknak akiktől elvárják, hogy megfelelő módon képviseljék az orszgát még a benzinpénzt is elveszik:

A keretnél jelenleg nincs benzinpénz, egynek fizetnek csak az edzőtáborozásnál, abban bízva, majd ő összeszedi a többit. Komikus, hogyan zsúfolódnak össze kocsijukban a két métert közelítő játékosok.

Ráadásul a vezetés langymeleg butaságban tartja azokat a csapatvezetőket, akikkel a legmagasabb szakmai elvársokat támasztják. Ezért a világversenyeken szembesülnek olyan újdonságokkal, legalábbis számukra újdonság, amit az ellenfél esetleg már évek óta alkalmaz.

A 2007-es világbajnokságon a flensburgi fizikoterapeuták segítették a magyar csapatot, olyan módszereket mutattak meg ingyen, amiket addig nem is ismertek a keret tagjai,

Végezetül egy örök érvényű mondat a cikkből:

 

Akármerről közelítünk, a pénz, a megbecsültség központi téma. A válogatottságot átmenetileg lemondó Nagy László kapcsán Sinka László szövetségi elnök elmondta még ősszel, a válogatottság nem lehet pénz vagy licit kérdése.

Nem a bánatos istennyilát nem.

Miért kell mindenkitől elvárni, hogy szarért-hugyért dolgozzon és tegyi ki a belét, miközben a felelősök dőzsölnek, és elteszik a nagy pénzeket a semmiért. A kulikat meg nemzetietlenséggel zsarolva kihasználják.

 

Nagyon-nagyon Magyarországon vagyunk!

süti beállítások módosítása