Hát ez egyáltalán nem így van. Ma azzal szórakoztam, hogy a magyarországi médiumok külföldi híreit is elolvastam. Ritkán szoktam, mert nálunk is történik annyi baromság, ami a napi vérnyomásemeléshez szükséges.

Hát először is a Csehországi romaprobléma ütötte meg a szememet. Annyira nagyra vannak magukkal, hogy ilyen európai kisebbségi politika, meg olyan európai kisebbségi politika, közben meg vízumkényszer Kanadával a nagyszámú roma kivándorló miatt? Persze, a nagyszájú cseh vezetés ismét el fogja érni célját, ugyanúgy, mint a Benes-dekrétumok ügyében, ami azért egy laza Trianon szintű reccsenést kellett volna, hogy okozzon a magyar diplomácia számára, de nem tette. Most megfenyegetik Kanadát, hogy bojkottálni fogják a téli olimpiát az érvényben lévő vízumkényszer miatt, mert KANADA A HIBÁS! Igen-igen. A nagyon is engedékeny bevándorlási és menekült státuszi szabályozása miatt.

Másik hír, mert ugye nincs új a nap alatt, Németországból érkezett. Ott is kitalálták a "Segélyért munkát". Mondanom sem kell, hogy szintén nem a baloldalról jött a pofon a segélyezettnek. A kancellárt adó CDU alelnöke merte felhívni a figyelmet a taktikai okokból munkanélküliek elkedvetlenítésére. Persze rögtön felhördült a fél ország, és Angela Merkelt is felszólították, hogy tegyen egy kis szájkosarat a helyettesére, mert hát ez már a "sötét középkort" idézi. Németországban azért figyelnek arra, hogy egy-egy ilyen nyilatkozat után véletlenül se fasisztázzák le a másikat.

Skóciában meg az alkohollal vannak problémák. A kimutatás szerint minden 18. életévénél idősebb skót annyit iszik, mint egy magyar hajléktalan. Az alkoholfogyasztás erősen konvergál az orosz szokásokhoz, pedig ott mindent megisznak, még a fagyállót is.

Ja! És majdnem elfelejtettem. Az FBI elkövette azt a hibát amit az SZDSZ. Nem plakátkampányt folytatott, hanem más arcát használva adta ki a körözést Bin Laden ellen. Azt hittem ekkora baromságot csak Magyarországon lehet elkövetni, de nem. A világ egyik legkomolyabb szervezete az egyik legkomolytalanabb hibát követi el. Kár, hogy a fejek hullásáról nem szólnak a hírek, mert jobb helyen ilyenkor ez következik. Bár az USA nem mindig a legjobb hely sok szempontból.

süti beállítások módosítása