és alacsony a kerítés.

Történt, hogy Szlovákiában (hol máshol) a repülőtéri biztonsági rendszert élesben akarták tesztelni. Nem csak akarták, meg is tették.

Nyolc csomagba robbantáshoz használható anyagokat helyeztek el és kíváncsian várták, hogy megbukik-e mind a repülőtéri ellenőrzésen. Természetesen a jóhiszemű álampolgárt marhára nem avatták be. Hét megbukott. A hír nem szól arról, hogy miként viselkedett a hét "renitens", mikor a végbéltükrözést is beígérték nekik a begyulladt biztonságiak. Mert ha a hír igaz, hogy nem tudták, akkor élesnek hitték a dolgot, és az ilyenekkel nem szoktak babaruházni, mikor eltünik a tömeg szeme elől a lebukott.

Egy nem bukott meg.

Nagyon mélyenszántó történelmi ismeretekkel rendelkezve a legbékésebb gépen utazó állampolgár csúszott át a rostán. A Pozson-Dublin járatra sikerült felvinni 90 gramm plasztikot. Aki kiötlötte nem gondolt bele abba, hogy a túloldali reptéren esetleg nem tud magyarázatot adni szegény (ráadásul villanyszerelő), hogy mit keres a cucc a bőröndben. Azért vártak három napot, mielőtt az íreket értesítették, hogy szar van a palacsintában. Biztos arra gondoltak, hogy úgyis megbukik, aztán elvitetik vele a balhét. Pozsonyban meg mindenki kussolt volna.

A biztonsági rendszer egyébként nagyott bukott, mert a 8-ból egy az 12,5 %. Ez háromszázas nagyságrendnél már 36 ember.

Normál esetben a biztonságiak főnöke és a jóváhagyó (szerintem titkos szolgálati) vezető feje a porba hullik. Bár Közép-Európában ez nem szokás.

süti beállítások módosítása