Elsőre igen nagy baromságnak tűnik a Húsvéttal foglalkozni Karácsony és Vízkereszt között.

De.

A jövő év áprilisa igen mozgalmas lesz.

Mindjárt ugye, az ex-"Felszabadulás ünnepén", április 4-n jönnek a nyulak. Húsvét a kampány vége, így valószinű vörös,narancs, zöld és nemzeti színű nyulak fognak rohangászni országszerte. Régi, jó "árokásós" szokás szerint legalább kétfelé, de lehet, hogy a Mohács utáni állapotok mostani megfelelője szerint három részre szakad az ország, és rokonok fognak egymásnak esni, olyan baromságok miatt, ami nem rajtuk múlik. Az ellenérdekelt ismerősök és rokonok szájában még a mézes pálinka is ürmössé válik, és hülye szokás szerint a vízuálisabbja még azt is maga előtt látja, ahogy a kedves szocialista/fideszes rokon a torkára szorított kézzel segítségért hörög. Kár, hogy a tavasz és a feltámadás ünnepét ilyen árnyékok fogják emlékezetessé tenni, a tojáskeresés és a lányok hidegvizzel kiváltott visongatása helyett.

Ha Sólyom László állja a szavát, és tényleg a legkorábbi időpontra írja ki az országgyűlési választásokat, akkor április 11-n járulhatnak az urnákhoz a tisztelt választópolgárok. Addigra ugyanis már választópolgárrá avanzsálunk, mert négyévente egyszer szükség van ilyen jellegű titulusokra az ikszünkért. Egyébként magasról le van szarva mindenki. Második forduló: április 25. Onnantól kezdve egészen őszig nem vagy érdekes a nagypolitika számára.

 

A jövő évi tavaszvárás innentől kezdve egy kicsit keserédes lesz, úgyhogy a mindig optimista mondatom, a "Jövőre majd jobb lesz!" már most nem igaz.

süti beállítások módosítása