Ejnye-bejnye. Hát össze-vissza hülyeségeket nyilatkozik folyamatosan. Ma is a Ma reggel című műsorban foglalkozott a cigányság helyzetével és a választásokkal.

Nem tagadta meg magát.

Felhívta a roma társadalom figyelmét, hogy most ismét felértékelődik a roma szavazók értéke, ezért "vegyenek el mindent a politikai pártoktól", de a szívük szerint szavazzanak. Hiába, nem lesz a kutyából szalonna. Harácsoljatok és szavazzatok rám! Nem lesz jobb nektek, de nekem igen! Ugye ezt is mondhatta volna.

A másik nagy mondata arra a kérdésre hangzott el, hogy miért van egy 57 tagú testületben 20 elnök-helyettes. Nemám azért, hogy minél több pénzt le lehessen nyúlni. Nem bizony. Az ésszerű magyarázat az, hogy 20 megye (sic!) képviselteti magát és mind elnök-helyettesi szinten.

Mindezt űbereli azzal, hogy az elnök-helyettesek új feladatokat kaptak. Figyelj, mert lefagysz.

Tehát: egy országos roma Ki mit tud? és egy kispályás torna megszervezése.

Az első feladatból ordít a rasszizmus és a szegregáció, de ez csak akkor érdekes, ha a roma társadalom érdeke sérül. Ha egy versenyből azért zárnak ki résztvevőket, mert nem ahoz a népcsoporthoz tartoznak, ami kívánatos , akkor az szegregáció! Ugye, kedves Kolompár Orbán!? És ez a kirekesztő hozzáállás, ugye rasszizmus? A kispályás tornáról már ne is beszéljünk.

Rettenetesen nehéz és összetett feladatok ezek. Legalább húsz elnök-helyettes kell hozzá, nem beszélve az aktív elnöki támogatásról és részvételről.

(Az alapcikket egyébként a MNO olvastam, ahol az OCÖ (Országos Cigány Önmormányzat) rövidítést a háromból kétszer ÖCO-nak írták.)

süti beállítások módosítása