A Fidesz szakpolitikusa Czomba Sándor ostorozta ma az "Út a munkához" programot.

Kifejtette, hogy a Fidesz célja visszaadni a munka becsületét.

A ma is dolgozó réteg régen vár erre, csak a megvalósítás mikéntjét nem tudja levenni az elhangzott beszédekből.

Sok altarnatíva nincs. Igazából kettő van.

Az egyik az, hogy rengeteg munkahelyet teremt az új kormány. Azért írom így, mert a Fidesz már tutira veszi, hogy ők alakítanak kormányt, tehát a feladat az új kormányra hárul. Ezzel még nem sokra megy, mert olyan dolgot kellene csináltatni a jelenlegi munkanélküliekkel, ami hasznot hoz. Nem elég a szerintük jelenlegi látens munkahelyek teremtése, hanem tényleges termelő tevékenységet kellene csinálni, mert különben ugyanott vagyunk. Az állam lapátolja kifelé az ablakon azt a pénzt, amit segélyként is kifizethetne, csak az nem hangzik olyan jól.

A másik verzió viszont olyan drasztikus, hogy kampányban ilyet nem mond egyetlen politikus sem. Inkább kivágatja a nyelvét, pedig az dolgozó, adófizető polgár erre a megoldásra várna. A jelenlegi szociális és egyéb juttatások olyan mértékű munkához, és ezzel egyetemben adófizetéshez való kötése ami a jelenlegi viszonyok között polgárháborúhoz vezetne. Sajnos az elmúlt húsz évben felnőtt egy olyan nemzedék, aki azt látta szüleitől, hogy ténylegesen meg lehet élni munka nélkül. A segélyezési rendszer fenntartotta őket. Ezeket az embereket már nem lehet visszavezetni a munkába. Nincs előttük olyan modell, ami miatt motiváltak lennének. Csak tűzzel-vassal lehetne ezt elérni. Nem látom azt az erőt, ami miatt biztosan ezt a megoldást választaná a leendő kormánypárt.

Innentől fogva a munka becsületének emlegetése pusztán PR fogás. Aki dolgozott eddig is, és valószinű ezután is fog, az ugyanazt gondolja amit én, aki meg eddig se dolgozott az ezután sem fog. Ő csak legyint ezekre a frázisokra. Eddig is volt valahogy, ezután is lesz.

süti beállítások módosítása