Hát igaza lett

Címkék: vélemény politika közélet mszp

2009.12.05. 18:28

Igaza lett tegnap Szili Katalinnak, hogy nem a változást képviseli az Mszp országos választási listája. A 2006-os választási listához képest 12 név szerepel újra. Ez ugye 60% akárhonnan nézzük.

A 2006-os országgyűlési választások előtt Gyurcsány vezette az MSZP országos listáját. Hiller volt a második, aki az MTI szerint most csak a tizenegyedik helyre fért be. A harmadik 2006-ben Szili volt, aki a 2010-es listán egyáltalán nem akar rajta lenni. Mesterházy Attila, a szocialisták jelenlegi miniszterelnök-jelöltje négy évvel ezelőtt 18. volt a listán, Botka László pedig, aki most az ötödik, négy éve csak 43. volt. A 2006-os és a mostani húszas listán sok név közös: Lendvai, Lamperth, Juhász Ferenc, Kiss Péter, Szekeres, Simon Gábor, Veres János, Vadai Ágnes, Puch László, Ujhelyi István neve mindkettőn szerepel.

Többek számára az a legfurcsább, hogy Gyurcsány Ferenc mit is keres ezen a listán.

Szerintem teljesen egyértelmű. Hiába nincs hatalom mögötte, meg előtte sincs, viszont a neve vörös posztó a Fidesz szemében. Már a mai nyilatkozatok is egyértelművé teszik, hogy felkapták a fejüket Orbánék. Gyurcsány ebben a játékban a figyelem elvonó szerepét tölti be. A szocialisták megadják az esélyt a Fidesznek, hogy a patás ördögként emlegetett, és persze hasonlóan félelmetes szinben feltüntetett egykori miniszterelnökön köszörüljék a nyelvüket. Így kevesebb idő és energia marad a többiekre. Végre ismét van tényleges ellenségképe a Fidesznek. Ebből a szocialisták még jól is jöhetnek ki. Míg a jobboldal a múlt sebeinek felszaggatásával van elfoglalva, addig a kedvező gazdasági folyamatok, a forinterősödés és a gazdaság igen lassú, de mégis normalizálódása a szocialisták malmára hajtják a vizet. Lesz mire jövőképet generálni. Az ilyenekre is oda kéne figyelni a jobboldalon.

süti beállítások módosítása