Szili Katalin ismét visszalépett. Most épp az Mszp országos listájának első öt helyét próbálják összehozni. Reggel még szerepelt benne Szili Katalin is. Este már nem.

Azzal az indokkal lépett vissza a megtisztelő felkérésből, hogy szerinte nem a változást szimbolizálja a névsor.

Több szempontból is igaza van. Először is Ő már a 2002 választási listán is az első ötben volt. Tényleg őskövületnek számít. Kovács Lászlóval egyetemben, aki szintén ott feszített már 2002-ben is. Ebben a megvilágításban inkább példamutatónak látszik a döntése. Felkérés keringőre, hogy a hiteltelen, elkopott arcok helyett inkább a kevésbé unottak és hiteltvesztettek próbálják eladni az eladhatatlant.

A másik megvilágítás ebből következik. Kisebb lóról nem zuhan akkorát az ember. Normális számítások között az országos lista első öt helyezettje a tényleges befutó országos listáról. A mostani közvélemény-kutatási eredmények, és persze a közhangulat ezt garantálja. Normális esetben tülekedésnek kellene lenni ezekért a helyekért, de az érem másik oldala azt mutatja, hogy a Párt a bukásért ezeket a fejeket fogja követelni. Szili még időben kihátrált a biztosnak tűnő nyakazásból. Ő már megégette magát a pécsi időközi önkormányzati választásokon. Ez a házelnökségébe is került, mert túl erősnek bizonyult, mint politikai ellenfél. Az akkor még hatalma megmentésén fáradozó Gyurcsány így látta jobbnak. El kell tüntetni egy időre Katikát a szinről, mielőtt komolyabban kinyílik a csipája.

Egyes verziók persze arra próbálnak rávilágítani, hogy sértődésből lépett vissza, mert az ősi rivális Gyurcsány Ferenc elé került a listán. Ez valószinű csak belemagyarázás, még akkor is, ha köztudottan nem szeretik egymást. Egy igazi vérbeli politikus ilyen "piszlicsáré" dolog miatt nem hagy odaveszni egy ilyen lehetőséget.

süti beállítások módosítása