Az Mszp még hezitál a miniszterelnök jelölt személyén, de mostanra kétesélyesre csökkentek a lehetőségek. Elvileg a költségvetés megszavazásáig nem fognak konkrét nevet mondani, de a zuhanyhíradó már biztosan nyomni fogja a jereváni rádión a konkrét nevet.

 

Az a fő kérdés, hogy ki kapja a nagyobb sallert a választási vereséggel.

Mesterházy Attila (1974) vagy Kovács László (1939).

Mesterházy Attila a fiatal, feltörekvő generáció tagja. A rendszerváltáskor még csak 15 éves volt. Kovács Lászlóhoz képest még a csattogós lepkét tologatta. Előnyként felhozható, hogy a kommunizmus szele csak "úttöröbe" csapkodta meg, mert a nyolcvanas évek végén már nem kellett automatikusan belépni a KISZ-be. Fiatalsága viszont inkább forrófejűségre enged következtetni, amit már megszívtunk egyszer Gyurcsánynál. Közgazdasági végzettsége is arra enged következtetni, hogy "lopásból" ötös, ami jót nem jelent, mert a semmiből nehezebb vinni.

Kovács László viszont a koránál fogva félelmetes. Őskommunista. Az egyik újság azt írja ugyan, hogy fénye nem kopott, mert az EU-ban nem kellett résztvennie a magyarországi csatározásokban, ezért nem erodálódott a népszerűsége. Szerintem sem, mert nem is volt neki. Egész Európa rajtunk röhögött a jelölésekor, és már akkor is látszott, hogy itthonról csak el akarják távolítani, de ennél messzebbre nem lehetett. Neki inkább most kéne visszavonuklni, amig emelt fővel teheti, mert egy csúfos bukás után, ami előre borítékolható, csak keserű szájiz marad. Meg a magyarázkodás.

A fiatalabb Mesterházy talán még kiheverheti a vereséget, sőt még tanulhat is belőle. Ha tényleg olyan kvalitású politikus, mint amit kinéznek belőle párttársai. Még jól is kijöhet belőle. Ehhez viszont nagyon ügyesen kell manővereznie a számára nagyon is viharos tengeren, és a kikötő is tele van zátonyokkal.

Hát majd elválik.

süti beállítások módosítása