Egy kereskedelmi tv-s híradóban nem lehet reklámozni cégeket, ezért a mai reklámot politikai köntösbe csomagolták. Az egyik Szdsz-es képviselő, a nevére már nem emlékszem, mert nem egy eget rengetően jelentős figura, Sármelléken a szocialista ex-EP képviselő feleségével karöltve létrehozott egy bazi nagy népkonyhát. Szerencsétlenségére Sármelléken mindössze 1800-an laknak, a közelben lévő BalatinRing meg nem fog megépülni, ezért gondolt egy nagyot és kitalálta, hogy a magyar egészségügynek már úgyis tökmindegy. A betegek már nem nagyon tudják szarabbul érezni magukat, hát lássuk el őket kajával. Nosza, vegyük fel a kapcsolatot a nemzet szőkenőjével, Ő már bizonyított széf-ügyben. Lett is mindjárt két szerződés is.

Az egyik egy budapesti kórház, a másik a kisvárdai.

Akkor nézzük a távolságokat és az időket:

SármellékBudapest (Láchíd)186,8 km1 óra 52 perc
SármellékKisvárda472,2 km4 óra 48 perc
SármellékSzigetvár120,1 km2 óra 20 perc
SármellékGyőr139,3 km2 óra 36 perc
SármellékGyula414,4 km4 óra 52 perc

A távolságokat és az időket az www.utvonalterv.hu/ -ról vettem.

Tisztán látszik, hogy ahol van autópálya, ott sokkal gyorsabban célba és a szálítmány, mint ahol zergebaszta mellékutakon, kismillió faluval kell megkűzdeni. Budapestre 50 perccel előbb ér a kaja, mint Győrbe, pedig a főváros egy 47 km-rel messzebb van.

Igazából a kisvárdai kórházba szállított kaja nyerességességét kérdőjelezném meg, hiszen mindennap minimum 472 km-t tesz meg. Nehezen tudom elképzelni, hogy helyben nem lehet olcsóbban előállítani.

Szerencsére közbeszereztetik az ilyen jellegű étkeztetést, mert így nem csak a sármelléki vállalkozó jár jól, hanem a közbeszerzési eljárást vezénylő minisztériumi beosztottak is. Hogy a beteg túléli-e az most nem lényeges. Mint ahogy máskor sem az.

Az egészséügyi minisztérium nyilatkozó államtitkára meg kikerekedett szemekkel nyilatkozik, hogy ő még nem látott olyat, hogy egy mázsa tésztát 60 másodperc alatt készre főznek. Ezért nem kellett volna lemenni Sármellékre, elég ha elugrik az Uzsoki utcába. Nem hiszem, hogy ott kisebb tételben főznek.

süti beállítások módosítása