És igaz....

Címkék: vélemény politika közélet kdnp cigány

2009.11.05. 10:37

Nagyon ritkán szoktam egyetérteni Semjén Zsolttal nyilatkozataival. Súlytalannak érzem. Olyan érzésem van, hogy csak a Vezér árnyéka, ami tudvalevő, hogy csak akkor mozdul, ha a Vezér is. A KDNP kicsit a farvizen hajózik, és a nyilt tengeren is.

Na a mai Magyar Nemzetben megjelent cikk, íme:

www.mno.hu/portal/674225

tartalmával, és Semjén Zsolt ott megfogalmazott gondolataival maximálisan egyetértek.

Mind a félelmeivel, hogy rettenetes módon fogyunk, mert a mai rendszerben a több gyerek vállalása munka mellett egynlő a mélységes nyomorúsággal, mind azzal, hogy a 24. óra 59. percében vagyunk. Minden rasszista felhang nélkül mondom, hogy az utóbbi négy-öt év beíratkozási mutatói rettenetes képet mutatnak cigány kisebbség:magyar között. A kisebbség a jelenlegi 6-10 éves korosztályban már többség. A hozzájuk tartozó szociális és kultúrális viszonyok viszont kérdésessé teszik, hiogy képesek lesznek-e eltartani az országot, akkor, amikor ők lesznek aktív keresőkorúak, mi meg rájuk lennénk szorulva. Azért csak lennénk, mert a magyar nyugdíjrendszer amúgy is úgy van kitalálva, hogy a dolgozó ember, aki ugye befizető, ne nagyon vegyen ki onnan. A mostani rendszerben illik meghalni a nyugdíjkorhatár környékén, és erről a mai stresszes viszonyok és a magyar egészségügy gondoskodik is. Na ezeket nem Semjén Zsolt mondta, de gondolom hasonlók kavaroghattak a fejében, miközben a félelmei mellett a megoldásról is ejtett pár mondatot.

A Fidesz, sőt az egész jobboldali tábor által ösztönzőként bevezetendő családi adózás nem rossz ötlet. Kérdéses, hogy am mai magyar adózási fegyelemmel megoldható-e. Lesz-e benne annyi kontroll, hogy az állam nem szivatja meg saját magát, és az adózókat sem.? Lesz-e arany közép út. És tényleg jobban járnak-e a nagycsaládos dolgozó emberek? lesz-e a mai megélhetési gyerekszülőkből ennek hatására dolgozók? Átalakul-e az értékrendjük, olyan szinten, hogy ainkább a munkájára lesz büszke, mint arra, hogy most megél a segélyből és a családi pótlékból?

Megannyi kérdés, amire szerintem nem csak én nem tudok válaszolni, hanem sok nálam sokkal felelősebb személy sem. Remélem ezekre a kérdésekre is válaszol egyszer Semjén Zsolt. Akár személyesen is, mert egyébként jól ismerem.

 

süti beállítások módosítása