Látod? Ott ragyog a jobb felső sarokban!

Ja! Hogy rá van írva FIDESZ! Nem érdekes. Nézd ezt a két vidám embert, akik sütkéreznek a fényében. Ugye látod az arcukon azt az optimizmust, amitől elhiszed, hogy jövőre már jobb lesz.

Nekik! (Ez persze nincs kimondva, vagy odaírva).

Már van Budapest program. Kell is, hiszen az orszá közel ötöde ott él. A legfontosabb választási és kampányhelyszín. Aki ott nyer, annak nagy esélye van az országos sikerre is.

Csak a Budapest programmal a nem budapestieknek kicsit összeszorul a gyomra. A vidék megint le van szarva. Vidék program nincs. A fővárosi határtáblán túl már a nap is máshogy süt. Nekik nem kell program, mert bármit lenyelnek. Gondolták a határtáblán belüliek.

A Budapest program olyan megoldásokat kínál egyébként, ami a nagypolitikára, az országos viszonyokra is jó lenne. Először is a képviselő helyek csökkentése. Úgy látszik, ezt a Fővárosban akarja kitesztelni a Fidesz. Ha ott bejön, akkor a következő választásra esetleg a Parlamentbe se lesz annyi léhűtő. D

De a legnagyobb mondat az, hogy a Fidesz most aztán megakadályozza a további pénzkiáramlást. Bizony-bizony meg kell mostmár fogni, mert jövőre nem lesz ám semmi a kasszában. Nem, hogy osztogatni, de még a fizetésre se lesz elég. Mi lesz akkor a sok igérettel.

A beharangozott retorziók által esetlegesen befolyó pénzek, a magyar nyomozóhatóságok és bíróságok sebességét ismerve talán a következő kormányzati ciklus végére várhatók. Akkor is az akkori értékeket figyelembe véve, és persze azt, hogy nem nagyon fogják agyonvágni őket (lásd Princz Gábor, Tocsik Márta ect. ect), nem ez fogja fellendíteni az országot. Ez csak a médiának a csámcsogását fogja kielégíteni.

Ha lihegés és bosszúvágy helyett ezeket az energiákat ténylegesen az ország épülésére és a fellendülésére használnák, akkor a magyar embert ismerve még a kinai gazdasági növekedést is lehetne űberelni. Elvégre, nem véletlen keresik Európa szerte mind a magyar melóst, mind a magyar szellemi tőkét.

Mindezek ellenére a vidékiek nevében továbbra is elszomorító, hogy csak a budapestiekre süt a nap.

süti beállítások módosítása