Lerakták a Mercedes-gyár alapkövét Kecskeméten, és úgy látszott, hogy lesz egy pár embernek munkája. Legalább addig, amíg megépül a gyár. Közben a Mercedes saját hatáskörben úgy döntött, hogy kiképez egy nagycsomó szakmunkást és mérnököt, akik ma még gyereket, hogy legyen aki elkezeli azt a nagycsomó ipari robotot, akik a tényleges munkát végzik. Irdatlan mennyiségű pénzt beinvesztálva persze Kecskemétbe, a környékébe, és áttátelesen Magyarországba. A pénzen túl persze jelentős szellemi és fizikális infrastruktúrát.

Most ezt az egész projektet próbálja meg hét ember, a kecskeméti "hét vezér" megfúrni. Valamilyen súgás hatására úgy érzik, hogy az Ő földjükért kifizetett összeg nem áll arányban a tényleges értékével. Ebben persze van némi igazság, csak nem ebben az irányban. Az akkori és persze a mostani földárak is sokkal alacsonyabbak, mint az az összeg, amit ők sikeresen kialkudtak és persze meg is kaptak, csak azért, mert a földjük jókor volt jó helyen.

Na a "hét vezér" összedugta a fejét és elkezdődött a szokásos huzavona. A perfeljegyzés tényével bebukott az egész mutatvány, mert addig egy kapavágást sem érdemes tenni, míg a rttenetesen gyors magyar bíróság ítéletet nem hirdet. A Mercedes számára kedvezőtlen döntés esetén ugyanis a bíróság elrendelheti az eredeti állapot visszaállítását, az pedig elég érdekes, mikor két ipari robot között fordul a John Deere a kombinátorral.

Na, de ki súgott a "hét vezér"-nek. A híradások szerint inkább politikai felhangja van az egésznek és a Jobbik áll az ügy mögött. A Fidesz vezetésű önkormányzat nem tud kikerülni a pereskedés alól, ami meglehetősen meggyöngíti, esetleg bukássá fajulva eltűnnek a képből. De miért pont most? És Miért pont a Jobbik. Terjeszkednének az Alföld felé, mert Észak-Magyarországról az van a legközelebb? Nem valószinű.

Én inkább másra gyanakszom. Mivel Fideszes fellegvár Kecskemét is, inkább a jelenlegi baloldal súg egy kicsit északabbra lévő titkosszolgálatnak. Nekik amúgy is jobb lenne, ha a Mercedes nem Magyarországon, hanem náluk fektetne be. Az egész dolgot úgy álíttatják be, mintha a Jobbik mozgatná a szálakat. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra. A média által fújt szöveg végigsöpör az országon és a Jobbikra Isten haragja gerjed, mert elüldöztet az országból egy olyan német befektetőt, aki soha többet nem lépi át a határt, a perben meg meggyöngíti a Közép-Magyarországi Fidesz csoportokat. Az a 2500-3000 ember és családja biztos nem szavaz egyikre sem, ha kiderül, hogy egy ilyen üzlet, és persze az ő munkahelyük ilyen szarságon bukott el.

Az északi szomszédban lévők, meg eleve dörzsölik a tenyerüket, mert ők közelebb vannak Németországhoz, és persze kint már súgják, hogy milyn jó helyen lenne ez a gyár náluk. Nem kell tartani az ilyen bizonytalanságoktól, van munkaerő, és még nem késő lépni. Igazából még nem buknak akkorát. A magyarok meg csak marakodjanak otthon és főjenek a saját levükben. Amíg a német veszélybe érzi a pénzét és annak jövőjét nem kell sokat sugdosni a fülébe. Fogja a cókmókját, és uzsgyi haza.

Lehet, hogy rémeket látok, de azért Dunaszerdahelyen is megverettés a magyar szurkolókat. És persze abból se lett semmilyen ügy.

 

 

süti beállítások módosítása