Teszt

Címkék: vélemény politika közélet pécs fidesz pénz

2009.10.19. 13:54

Teszteli a jövőt a Fidesz. A Pécsi Vízmű Zrt-n keresztül teszteli a Fidesz, hogy ki, hogyan reagál arra, ha esetleg Magyarország megpróbálja visszavenni a globális nagytőkétől azt, amitől működőképes marad az ország. Az Európában egyedülálló vízkészletünkre gondolok, ami az elkövetkezendő évtizedekben stratégiai fontosságú lesz az ország számára.

Egy Fidesz vezetésű városban rápróbálnak, de úgy, hogy még ne ők legyenek kormányon. Így a szar a kormányé, aki csak kapkodja a fejét.

Idézném, hogy nehogy úgy tűnjön a levegőbe beszélek:

"Jogilag aggályos, ami a Suez vállalattal Pécsen történt" - jelentette ki a magyar miniszterelnök. Bajnai Gordon magyar újságíróknak elmondta: az eljárás Magyarországra nézve rendkívül veszélyes, hiszen a vállalatokban fölmerülhet a kérdés: szabad-e nálunk befektetniük. Bajnai szerint rossz üzenete van az esetnek minden vállalkozás számára, hiszen "az a sarki boltos, aki az önkormányzattal áll kapcsolatban, ugyanígy járhat"- tette hozzá a miniszterelnök.

"Jogi eszközeink nincsenek, de amennyiben félreértésekről és nem tudatos akcióról van szó van, a félreértések elsimításában ajánlottam segítséget" - közölte a kormányfő a megbeszélés után.

"Jogilag aggályos...", de "Jogi eszközeink nincsenek....". Szóval az egyik mondattal kinyalja a francia részvényes seggét, a másikkal meg olyan bizonytalanságban tartja, amitől farkafölvágva elrohan.

A rossz üzenet sem véletlenül most indult útjára. Könnyebb a másikéval verni a csalánt, meg egyébként is, miért csak a szlovákoknak és a cseheknek szabad szórakozni az EU-val.

Szóval a Fidesz rápróbált a dolgokra, és várja a hazai és a nemzetközi jogásztársadalom reakcióját. Mert sajnos a világot még mindig ők irányítják.

süti beállítások módosítása