A következő mondat elhangozhat hamarosan a budapesti Thália Színház ügyelőjétől.

Ma ismét sikerült a Csillag születik című műsorban felháborítót alkotni.

Először is nincs alsó korhatár, ami máris kívánni valókat hagy maga után. 15-16 éves kor alatt eleve nem szabadna ilyen helyre engedni embereket. Főleg nem gyerekeket.

Ma a zsűri továbbjuttatott egy várpalotai gyerekcsoportot. Táncoltak. Borzasztóan aranyosak voltak. Na eddig semmi gond.

Majd a következő körben, amikor már nem a sok lúzer közül kell kiválogatni a résztvevőket, akkor meg kiejtetik őket.

Saját gyerekkoromra emlékezve, elég nagy törés lesz szegény gyerekek élete. Nem fogják érteni mi történt egy hét alatt. Miért pont ők. És különbenis. Nem kell szídni a mai teljesítménycentrikus világot, mert már mi is abban nőttünk fel. A világ mindig teljesítménycentrikus volt, és az is marad. Csak a gyerekek még nem értik.

A másik. Amikor majd lájvban nyomják este 10-11-ig, és még utána hazabuszoznak Várpalotára, akkor hétfőn hogy megy iskolába a gyerek? Vagy most felmentést kapnak? Esetleges továbbjutások esetén kihagynak vagy 4-5 hetet?

Aztán, ha nem lesznek döntősök, vagy nem nyernek, de egyébként is, tanulással fogják tölteni a téli és nyári szünetet is. Egy egész heti tanulás után is úgy néznek ki ezek a gyerekek, mint a mosott rongy, hátmég, ha odavágják nekik ezt az extra terhelést. Ilyenkor már nem elég a heti egy-két óra táncikálás.

A nagytiszteletű ORTT-nek ilyenekre kellene odafigyelni. Ennek lenne értelme. Miért nem kötelezik a csatornákat arra, hogy tehetségkutató műsorok esetén igenis legyen alsó korhatár?

süti beállítások módosítása