És szerintük.....

Címkék: vélemény politika közélet mdf

2009.10.17. 18:14

... van még egy ilyen társaság Európában?

Az MDF kilép az Európai Néppártból, és kezdeményezi egy olyan szervezeti forma létrehozását, amely az MDF-hez hasonló, konzervatív pártokat tömöríti az unióban - jelentette be Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján a választmányi ülést követően

Két dolog lehetséges. Vagy nem ismerik a párt tevékenységét, és annak alapján itélik meg őket, amit a "messziről jött ember" mesél, vagy senki nem lép velük senki semmilyen szövetségre.

Első esetben beigazolódik az EU fanyalgók első számú tézise, miszerint "Brüsszel nagyon messze van Budapesttől, és nem ér addig hangja senkinek!". (Bár Kovács László után már bármit el tudunk képzelni az EU-ról).

Második esetben két szék között a földre huppannak. Ez egyébként az EU szempontjából édes mindegy, de belpolitikai vonatkozásai vannak.

Az MDF kilép abból az Európai Néppártból amiben a Fidesz meglehetősen nagy súllyal, és mellesleg nem elhanyagolahó módon jelentős elismertséggel rendelkezik. Tehát ott gyakorlatilag szembefordul vele, itthon viszont felajálkozik, mint koalíciós partner, mert úgy érzik, hogy bekerülhetnek a Parlamentbe. A szélkakas effektus megint elkapta a pártot, csak már annyira pörögnek, hogy ők sem tudják mitévők legyenek.

süti beállítások módosítása