LMP vs Jobbik

Címkék: politika közélet mszp fidesz szdsz mdf jobbik lmp

2009.10.11. 14:08

Az LMP szóvivője Schiffer András egy programszerű megnyilvánulást tárt a nagyközönség elé a napokban.

Egyszerű kérdésekre egyszerű válaszokat adott. Ismerős ez a megoldás. A Jobbik is ezt alkalmazza, csak egy kicsit hangosabban, ezáltal kicsit hatékonyabban.

Ha az LMP elég időt és energiát fog fordítani nagyon rövid időn belül a programjuk igen széleskörű népszerűsítésére, akkor valószinű méltó ellenfele lesz a Jobbiknak. Azok a kiábrándultak, akik félnek a Jobbik radikalizmusától, a két nagytól (Fidesz vs Mszp) meg hányingerük van, könnyen megtalálják a hangot az LMP-vel. Marketing kérdése az egész.

Vona Gáborék is jobb, ha odafigyelnek erre az új pártra, mert a kevésbé radikális követőik közül könnyen elmehetnek páran, az ultrák száma pedig nem fog olyan ütemben nőni, hogy igazán jelentős kiugrás várjon rájuk.

A két, egyelőre Parlamenten kívűli, párt akik a nagy csalódást okozó két törpecsoportosulás az Szdsz és az Mdf helyett be fognak kerülni nagy energiát kell hogy fektessenek az alvóügynökök elcsábítására. Megvan rá minden esélyük. A Fidesznek inkább miattuk kell, hogy a fejük fájjon, mint az Mszp miatt.

süti beállítások módosítása