Természetesen Magyarország minden ellenvetés nélkül ratifikálta a Lisszaboni szerződést. Nagyon ritka egyetértésben a kormányoldal és az ellenzék. Semmi kifogás, semmi ellenvetés.

A csehek persze rájöttek, hogy vannak elévülhetetlen bűneik és ezért az emberi jogi részt egy kicsit a saját szájízük szerint szeretnék kibulizni. Konkrétan a jelenleg is elfogadott és fennen hangozatott Benes-dekrétumok érvényéről szól a történet. A kollektív bűnösség kimondásával nem követtek el kisebb népirtást %-os arányban, mint a bűnösöknek kikiáltott nemzetek. Ezek ugyanúgy nem évülnek el, mint a náci bűnök, csak a győzteseknek nem kell magyarázkodni elv miatt erről nem nagyon beszél senki.

Na a fenti kis eszmefuttatás a cseheknek is eszébe jutott és egyáltalán nem európai módon nem akarják magukra nézve kötelező érvényűnek érezni az emberi jogi szabályozást.

Csak azt nem tudom, hogyha nem mindenkire egyformán vonatkozik az "Európai Alkotmány", akkor milyen egységes jogértelmezésről és demokráciáról és egybekről beszélünk az Unió kapcsán. Akkor mindenki maradjon meg a kis nemzetállami jogszabályai között, és ne kelljen már a német és francia érdekeknek alárendelve élni ezen az öreg kontinensen.

Miért jó ez nekünk?

süti beállítások módosítása