A Fidesz a hétvégén, pontosabban tegnap, megvillantotta egy kicsit a foga fehérjét. Elkezdődött valamilyen programszerű dolognak a csepegtetése, amiből kezd majd kialakulni valamilyen kép az igazi kampányidőszakra.

Hát kezdjük pontonként.

1. adócsökkentés, mellytől a gazdasági fellendülést várja a Fidesz és persze mi is. Ha a megfelelő adózási fegyelem is társulna mellé, tehát a Tisztelt TÁRSADALOM is odaálna az ügy mellé, akkor akár be is jöhet. Részemről OK.

2. kettős állampolgárság. Ezzel csak a hipernemzeti érzelműeket szólítja meg a párt. Ezt inkább a Jobbik felé eltolódott szavazók irányába próbálják erőltetni, mert az EU-ban nem sok értelme van, az EU-n kívüli államok meg amúgy is leszarnák. (Szerbia, Ukrajna).

3. több rendőr. Ha nem csak Budapesten, hanem a bűnözés szempontjából frekventált helyeken is, és olyanok akik tényleg rendet tudnak vágni, akkor OK. Ha csak arra akarják használni őket, amire a mostaniak, egy esetleges Orbán féle Őszödi beszéd után (nem vicc, lehet, hogy neki is van, csak Felcsútinak fogják hívni), akkor kár értük.

4. Gyes-GYED visszaállítása. Ha eg kicsit még emelnének is rajta, és rendeznék a gyerekszülés utáni munkavállalást is, akkor talán elkezdene újra szaporodni a magyar nemzet. Kiemelném a magyart, mert a kisebbséget mindez nem érdekli, ők szaporodnak, mint a nyulak. Ezzel párhuzamosan lesz csak értelme az oktatási rformnak is beillő ötletnek, hogy a legkisebb településen is legyen legalább alsó tagozat. Bár szerintem ez egy kicsit túlzás. Van olyan magyar falu, ahol az összes alsós gyerek létszáma nem éri el a tizet. Az önkormányzat meg beledöglene egy iskola (még, ha egy osztály is) fenntartásába.

5. ingatlanadó eltörlése. Na ez az aminek megint semmi értelme. Akinek olyan ingatlana van, hogy adóköteles az úgyis ki tudná fizetni, de a nép, az isten adta nép azt fogja érezni, hogy a gazdagoknak megint csak jobb lesz.

6. költségvetés visszavonása. Na ez az ami a legrosszabb üzenet ma. Vissza lehet vonni. Miért is ne. Csak nem kéne hangoztatni. A népnek nem jelent egyelőre semmit, a gazdaság résztvevői meg farkafelvágva menekülni fognak.

7. kisebb parlamant. 2014-től. HAHAHA! (Persze a párt támogatja!) HAHAHA! Csak előbb meg kell tömni a zsebeket. Kisebb parlamentben a Fidesz képviselői is kevesebben vannak. Majd 2014-től. Addigra még sokminden történhet.

8. PTK (Polgári Törvénykönyv) felülvizsgálata. Maximálisan egyetértek, mert egy jogi csődtömeg az egész. Az 1959. évi IV. törvény is többet ér jogilag, mint ez a mostani.

9. egészségügy anyagi rendbetétele. Nincs ellene kifogásom, mert jelenleg tényleg egy katasztrófa. Az orvosok és nővérek fizetése tényleg nincs arányban a teljesítménnyel. A bibi csak az, hogy ez minden területen igaz. Az állam a saját alkalmazottait sem becsüli meg. Itt azokra a köztisztviselőkre gondolok, akik a végeken húzzák az igát. Akik az átlagfizetést lefelé húzzák, miközben a munka dandárja nekik jut. Ezért hat félelmetesnek a közintézményeken való spórolás bejelentése. Ezek a spórolási metodikák mindig a végeken kezdődnek, és ahol tényleg lehetne spórolni, addig ez nem gyűrűzik fölfelé. Van az a szint, ahol a gravitáció már nem működik, és az ejtőernyősök is fölfelé esnek. Ezen a új kormány sem tud/akar változtatni.

süti beállítások módosítása