200 munkahely

Címkék: vélemény politika közélet cigány

2009.09.19. 14:46

Múltkori bejegyzésemben megemlítettem Bajnai bátorságát. Az akkor hivatkozott cikkben benne volt, hogy intézkedéseivel nem biztos, hogy a mesterségesen gerjesztett és fenntartott cigány-magyar ellentétet csökkenti. Sőt a romák felemelkedése és munkához jutása a nem roma lakosság körében olyan kényszerképzetet fog generálni, hogy előlük veszik el a munkát és ezért nőni fog inkább a feszültség, nem csökkenni.

Ugyanakkor egy ilyen program érdeksérelmekkel is járhat. Ha megvalósulna az a többségi óhaj, hogy a köz pénzén "eltartott" cigányok érdemi munkát végezzenek, akkor az nem cigányok sokaságát szoríthatja ki ugyanezekből a munkákból. Kérdés, nem lesz-e a feszültség még nagyobb akkor, ha a cigányok nem a segélyeket, hanem a munkahelyeket szerzik meg.

Az index mai cikke előrevetíti ennek a lehetőségét.

index.hu/belfold/2009/09/19/ketszaz_roma_kap_helyet_a_kozigazgatasban/

A magyar közgazgatásban létszámstop van. Olyan szinten, hogy ha valaki nyugdíjba megy, vagy szülni, vagy neadj isten csakúgy felmond, nem lehet senkit felvenni a helyére. Ezt a rendelkezést a Bajnai-kormány hozta. Kormányhatározatban. A T. Miniszter-elnök Úrnak tudnia kell róla. Ezek szerint el fognak küldeni 200 embert.  Ismét. Tudom, hogy most mindenki lerasszistáz, de ha betartják a saját maguk által lérehozott jogszabályt, akkor máshogy nem megy. Akár honnan küldik el ezt a létszámot nem hiszem, hogy a helyére kerülő roma fiatal nagy népszerűségnek fog örvendeni. Biztosan nem lesz kirekesztve és tárt karokkal várják, mikor a szék még ki sem hűlt az leépített ember helyén.

Megint olyat igért a Miniszter-elnök, ami normális keretek között nem megvalósítható. Ennyire elindult a kampány?

süti beállítások módosítása