Évfordulók

Címkék: vélemény politika közélet évfordulók

2009.09.17. 19:25

Az összesküvés elméletek gyártóinak bőven ad munkát a szeptemberi hónap.

A mai nap is egy évforduló, igaz még csak 3 éves, de a mai napig nem tudjuk ki tette. Három éve ezen a napon nem hitt a fülének az ország nagy része. Napvilágra került az Őszödi beszéd. Legalább annyira elhíresült fogalom ez kis hazánkban, mint a Halotti beszéd. A "független" magyar bíróságnak is van humorérzéke, mert a tv-ostrom résztvevőit a mai napon ítélte le első fokon. A kiváltó ok évfordulóján.

De nézzünk még néhány érdekes évfordulót, ami azért bővelkedik olyan témában, ami az összesküvés elméletek alapja.

Vegyük mindjárt szeptember 1-jét. 70 éve ezen a napon tört ki a II. világháború. A The Times napokbani cikkéből kiindulva itt is van lehetőség az agyalásra rendesen. Mint mindig, akkor is Európa nyugati fele szivesen beáldozta a keletit.

Magyarországon kevesen tudják, pedig elég nagy ünnepnek kéne lennie szeptember 2-nak. Nem az, pedig 150 év török uralma ért véget ezen a napon, mert ez Buda felszabadításának napja. Igaz, hogy itt is csak az áldozat szerepe jut nekünk, mert a bécsi udvar hathatós közreműködésének köszönhettük a törököket, utána meg jöttek ők.

Aztán szeptember 5. A fekete szeptember. 37 éve a müncheni olimpián elveszett az az illúzió, ami még az ókorban is szent volt. Olimpia alatt nincs háború. a XX. század megmutatta, hogy van.

Aztán az összeseküvés elméletek Csimborasszója, szeptember 11. Nem csak mi, hanem szerinten az ükunokáink sem fogják megtudni, hogy ki kivel volt ebben a történetben.

Szeptember 12. 56 éve eszen a napon hunyta le szemét a XX. század egyik legmegosztóbb személyisége. Sztálin halála komoly gondot okozott mind a keleti, mind a nyugati blokkban. A látszólagos gyász mögött sok fejfájást okozott a titkosszolgálatoknak a béke fenntartása addig, amig ki nem derül az utódlás, és a gombok biztonságos kezelése.

Szeptember 13-án 78 éve Matuska Szilveszter a mi kis szeptember 11-énket játszotta el Biatorbágyon.

Szeptember 17-ről már volt szó. Szegény unokám már tanulni fogja történelemórán. (Ha lesz akkor még történelemtanítás, hála Magyar Bálintnak és népi zenekarának.)

60 éve szeptember 24-én mondták ki a Rajk-perben az itéletet. Következett negyven év sötétség.

S hát a végére hagytam azt amire szerintem senki nem emlékszik, és a lőtéri süket kutyát sem érdekli. 1 éve választották meg a magyar politikai élet prostiját az MDF nevű, mára kétszemélyes csoportosulás elnökévé. Az ellenfél, Almássy Kornél valamilyen okból kifolyólag visszalépett. (Na ezt nem fogják tanítani töriórán).

süti beállítások módosítása