Kettős mérce

Címkék: vélemény politika közélet szdsz mdf

2009.09.03. 11:19

Először is elnézést kérek a hasonló című blogtól, hogy lenyúltam a nevét, de nem tudtam jobb címet kitalálni.

Az MDF (ilyen hírekből derül ki, hogy még létezőnek aposztrofálja magát) népjóléti kabinetje (mert ilyen is van ám neki) képviseletében Pusztai Erzsébet nyilatkozott a következő ötletükről.

Egész napos iskola.

Hagytam időt. Az egész napos iskola a tervezet szerint az egész napos ingyenes(!?) iskolát jelenti, napi négy étkezéssel, ingyentankönyvvel mindenkinek. Alanyi jogon. Cserébe nem kérnek mást, csak a családi pótlékot. Az iskolás korú, a tervezet szerint 6-14 éves kor közötti gyermekek, után járó családi pótlékot ne a család kapja meg, hanem az iskola, fejkvótaként. Arról nem szól a fáma, hogy ez adózott családi pótlék, vagy nem, mert ha adózott, akkor további kérdések jönnek a felszínre. Maradjunk csak a hagyományos, alanyi jogon járó adómentes családi pótlékról.

A másik mikrocsoportosulás, az Szdsz (vagy néha, de rapszodikusan új-Szdsz), aki sikeresen tönkretett már eddig is az oktatást egyetért a javaslattal, de csak abban a formában, hogy ne járjon mindenkinek az ingyenes kaja, tankönyv, napközi, mert sérül a rászorultság elve. Azt persze nem mondták, hogy mindenki után ne az iskola kapja a családi pótlékot.

A kettős mérce pedig most következik.

Egy Borsod megyei település, bizonyos Monok polgármestere, Szepessy Zsolt kitalálta a szociális kártyát. Kitalálta, hogy a szociális alapon nyújtott összegeket mire költhetik a rászoruló családok. Minden politikai csoportosulás megköpködte, hogy mit képzel. Beleavatkozik a családok belügyeibe, megmodja, hogy mire lehet költeni a pénzt.

Ugyanezt találta ki az MDF is, csak a családi pótlékkal. Leszabályozná, hogy mire lehet költeni.

Akkor most mivan?

 

süti beállítások módosítása