Bence József országos rendőrfőkapitány nyitva hagy réseket, hogy az összeseküvés-elméleteknek legyen alapja.

Először is a dokumentum nem az ami. Csak dokumentunak látszó tárgy. Mert egy belső leírat és egy külső ember véleményének a keveréke. A lényeg a belsőn van. Egy külső hogyan véleményezheti a belsőt, ha az ki sem kerülhet, mert hétpecsétes titok.

Ha már kikerült, akkor miért kell olyanokat nyilatkozni, hogy a négy ember szellemi képessége nem teszi őket alkalmassá a sorozat-gyilkosságra. A katonai titkosszolgálat hülyéket alkalmaz? Aki fegyverekkel kereskedik nagytételben az nem lehet hülye, egyébként hamar lebukna.

Nem keresik a csoport irányítóját. Ezek szerint köztük van és mégsem olyan hülyék. Csak a magyar királyi rendőrség szeretné ezt a látszatot  kelteni. Nehogymá okosabb legyen, mint Kovács II őrmester. Milyen fényt vetne ez a testületre?

Vagy. Olyan magas szinten van a szellemi (és anyagi) irányító, amit már nem szabad nyilvánosságra hozni. Főleg az anyagi nagy kérdés. Egy-egy ilyen akció nem kevés pénzbe kerülhet. A titkos-szolgálatok sem biztonsági őri fizetésből gazdálkodnak.

Apropó. Biztonsági őr. Hogyan mentek át ezek az emberek a pszichológiai tesztelésen, hogy fegyveres biztonsági őrök lehessenek? Ha átmentek, akkor mennyi idegbeteg kaphatott még engedélyt?

 

Na hirtelen ennyi!

süti beállítások módosítása