Félelmetes

Címkék: vélemény közélet megmondás bayer zsolt

2009.08.29. 19:54

Sólyom László augusztus 21-i gyalogtúrájára reagálva Bayer Zsolt félelmetes ellentmodásokba keveredett a Magyar Hirlap hasábjain. Hadüzenet című cikkéből idéznék. Mindjárt kezdeném az első mondatával, ami egy idézet. Ő hozta:

 "…itt maradok köztetek, és veletek fogom átélni a rossz napokat is… mert ha másokat maradásra biztatok, én sem mehetek el innét." Esterházy János mondta ezt 1925-ben a Felvidéken a felvidéki magyaroknak.

Ha jól emlékszem Bayer úr is valami hasonlóról írt és beszélt az elmúlt évek során. Különösen az őszödi beszéd után. Ütötte-vágta mind a magyar kormányt, mind az összes határon túli magyarsággal rendelkező szomszédos államot. Különösen kiállt az erdélyi és a felvidéki magyarság mellett. A szlovák kormányt mindíg elmondta mindennek.

Erre kiderül, hogy:

Először is csatlakozom Szentesi Zöldi kollégám felhívásához. Annak idején, az elmúlt öt-hat évben, magyar vállalkozások ezrei települtek ki Szlovákiába, mert elviselhetetlenek az itthoni adók és úgy általában az itthoni körülmények. Így tettem én is. Most nincs tovább. Azonnal meg kell szüntetnünk kinti cégeinket, és más megoldást kell választanunk, és ugyanez vonatkozik odakint vásárolt autóinkra; mert bár a magyarországi viszonyok középkoriak és jogtalanok, s bár a magyar kormány egyszerűen fittyet hány az EU-ra (is) – e kormány elődje például az EU-ban nem létező vám helyett gyorsan kitalálta nekünk a regisztrációs adót –, mégis: haza kell hoznunk cégeinket s autóinkat is. Hiába tiltakoztunk ily a módon a középkori viszonyok ellen és egy aljas, hazug, becstelen, rabló hatalom intézkedései ellen – Ficóval, Slotával, Gasparoviccsal és Meciarral lehetetlen a továbbiakban egy levegőt szívni. Nevezettek ugyanis gazemberek lettek. Egy frusztrált, beteg, aljas hatalom magyargyűlölő képviselői és működtetői. Nincs tovább. Legyen ez a mi válaszunk a hadüzenetre.

A cikk elején még Esterházy Jánosra hivatkozik, aki kítünt azzal, hogy a legnagyobb vészben is kiállt szeretett népe mellett.

Bayer úrnak is el kellen olvasni az életrajzát, meg még egypár nagy magyarét, hogy rájönnön, ők azért lettek nagyok, mert akkor is itt voltak, mikor nem jó itt lenni.

Sőt! Mi is itt vagyunk. Akkor is amikor nem jó itt lenni. Ide fizetjük az adónkat. Mi tarjuk el ezt az országot. Nem a gyűlölt, bár ezek szerint csak színlelt gyűlölet volt, szlovák állam zsebét tömjük az adónkkal. Mi nem bort iszunk és vizet prédikálunk.

Tisztelt Bayer úr (és a többi, bocs a kifejezésért álmagyarkodó társa), nem kell hazahozni a céget. Tessék beülni a szlovák rendszámú autóba és elmenni oda, ahova eddig a pénzt tetszett fizetni.

süti beállítások módosítása