Arányok

Címkék: vélemény politika közélet mszp fidesz szdsz mdf

2009.08.13. 20:01

Legfrisebb közvélemény-kutatási eredmények szerint ez történne, ha a hétvégén lennének a választások. A biztos pártválasztók körében végzett reprzentatív felmérés szerint közel van a Fidesz a 2/3-hoz.

Érdekes, hogy ezért az eredményért majd nem a szocialistákkal kell majd megkűzdeniük, hanem a jobbikkal. Ők belefingottak egy kicsit a nulláslisztbe, de legalább ébresztőt fújtak a langymeleg semmibe. Az elpuhult és kényelmes Fidesz egy kicsit felébreni látszik. A Jobbik generálta az új ellenségképet, amire mindenképpen szüksége van a Fidesznek a kampányhoz. A szocialisták fogatlan oroszlánok lettek. Rájuk csak az ünneplős protézist a választásra tartogató dísznyugdíjasok adják majd a voksukat, akiknek a nagypapájuk és a nagymamájuk a mozgalom titkos találkáin randiztak, és a sufniban még mindíg van egy-két Lenin szobor, és kiváló dolgozó kitüntetés.

Az áhított 2/3-dért tehát egy siker- és persze pénzéhes társasággal kell megkűzdeni, akik elég jól lovagolják meg a populizmus minden mélységét és magasságát. Egyelőre mindenkinek képesek olyat mondani, hogyha nem nézzük az egész szöveget, csak részmondatokat, akkor még igazuk is van. Sőt, néha nagyon is igazuk van, csak az elvek egy része még riasztó. Ha még rosszabb lesz, akkor viszont az ő téziseik igazolódnak és nagyon nagy harcra kell felkészülni, hogy minél kevesebb helyet kapjanak.

A felmérés egyéb érdekessége, hogy más nem találhat rajta. Sem Mdf, sem Szdsz. Ezek a valamikori "rendszerváltó" erők mára lemorzsolódtak, mert hiteltelenné és köpönyegforgatókká váltak. Sajnos emlékük nem múlik el nyomtalanul. Különösen az Szdsz kártételeinek fogjuk még sokáig inni a levét.

süti beállítások módosítása