Ki a felelős?

Címkék: vélemény közélet cigány

2009.08.08. 19:51

Tegnap este lányos zavaromban a tv távirányítójával zongoráztam. Véletlenül az ATV-re kapcsoltam és szokásommal elentétben nem nyomtam még egyet. A Hőmérő cimű Havas Henrik által vezetett műsorban egymásnak engedték Kolompár Orbánt és Szepessy Zsoltot. Volt még két szereplő, de számomra ismeretlenek voltak és a Tanár Úr sem foglalkozott túlságosan velük.

Nem néztem tíz percnél többet belőle, mert megint kinyílt a kalasnyikov a zsebembe.

Kolompár Orbán az OCÖ jelenlegi elnöke, egyébként köztörvényes bűnöző az önkormányzatokat teszi felelőssé, amiért a ilyen mértékű munkanélküliség van a vidéki városokban, falvakban. Sőt, az önkormányzatokat teszi felelőssé a segélyezési gyakorlat miatt, mellyel szerinte bebetonozzák a munkanélküliséget.

Mondja Ő, aki a cigányok munkába való visszavezetésére elkülönített pénzeket lenyúlta, és sikkasztásért büntetőeljárás folyik ellene. Azon kívül, nem tudom, hogy járt-e már valaha olyan kisvárosban, falun, ahol a cigányok nagy része segélyből él? Volt-e már iolyen helyen a szociális irodán, ahol a kérelmek benyújtásakor sokszor rendőri jelenléttel kell biztosítani a munkatársak biztonságát? Borították-e már rá az asztalt esetlegesen elutasított kérelem miatt?

Szepessy Zsolt egyébként borzasztóan kultúráltan meghallgatta Kolompár Orbánt.

Ez fordítva nem mondható el. Természetsen Kolompár Orbán megpróbált mindn mondatot erőből lereagálni, amíg rendre nem utasították, hogy más is meghallgatta amit ő akart mondani.

Igazából a mondanivalója kimerült az önkormányzatok felelősségében. Ezt hajtogatta, mint a verkli. Az önkormányzatok finanszírozásával és költségvetésével sincs tisztában, sőt úgy tűnt, hogy az utófinanszírozás szó egyenesen érthetetlen volt számára.

A magyarországi cigányság nem véletlen tart itt, ha ilyen ember a vezetőjük. Ha meg nem tarják annak, akkor zavarják el. A balhéban van gyakorlatuk.

süti beállítások módosítása