500 milliós projekt

Címkék: vélemény politika közélet

2009.07.02. 20:52

Nem akartam sok személyes információt kiadni magamról, mert úgy nagyobb a támadási felület, de ma eldobtam a hajamat.

A nagyon szocialista nagyon új nagyon magyarország program keretében elhúzták a szaros madzagot az önkormányzatok előtt. Ötszáz milliós projektben pályázati felhívást tettek közzé szennyvíz-hálózat létrehozására. Egy ilyen projekt pályázati anyagának összeállítása is cirka ötmillió. Ebben még nincs benne a tervezés és az engedélyezés.

A pályázati anyaghoz természetsen szükség van az ingatlanok adataira. Polgármester úr bejön a földhivatalba és mondja, hogy van itt ez az ötszázmilliós projekt, kéne pályázni és kell hozzá az adat. Mondom neki teljes belterület hétszáznyolcvanezer forint. Intubálás után elkezdi mondani, hogy nem is biztos, hogy nyernek (szerintem sem fognak, mert a következő kormányzat ezeket a fejlesztéseket egy az egyben leállítja. Elvégtre Megyóék is lelőtték a Széchenyi-tervet. Dögöljön meg a szomszéd tehene is.) Szóval nekiállt erős felindulásból nyafogni, hogy az állam az egyik zsebéből a másikba teszi a lóvét, meg milyen dolog ez, meg ect...

Mondom neki: akkor nem kell pályázni. Főleg, ha úgyis tudja, hogy nem nyer. Egy évi 150-200 milliós költségvetésű falunak nem lesz erős az 500 millás projekt. Erre azt mondja nekem, hogy én ehhez nem értek, mert ez politika.

Na rögtön fölokosítottam, hogy olcsóbban nincs adat, mert a földhivatal nettó befizető a költségvetésbe. Na ezt nem nagyon akarta érteni, úgyhogy lefordítottam neki magyarra. Hogyaszongya: Ez egy olyan vállalkozás, ahol az állam megmondja, hogy mit, mennyiért kell adni, mekkora létszámmal, mekkora fizetésért, és hatörik, haszakad az évi 1,2 milliárd forintot a működési költség fölött be kell csengetni a költségvetésbe.

Na ezen elgondolkozott, aztán békével hazament gondolkozni.

süti beállítások módosítása