Strand

Címkék: vélemény közélet én agymenet

2009.06.19. 21:58

Ma inkább kicsit énblogosra fog hasonlítani a jegyzetem, de strandon voltunk.

Közeli kisváros igen felkapott strandján a társadadalom minden rétege képviselteti magát. Mivel minden nőn fürdőruha, bikini ect, és minden férfin fürdőgatya van, elvileg egyformák vagyunk, már amennyire a természet azzá tett minket. Ma a kényelmes-elnyúlós-nézegetős strandolást választottam inkább, a hülyülős-fröcskölős-csúszdázós helyett.

Ráértem nézelődni és elmélkedni. Azon kaptam magam, hogy fürdőruhában sem egyformák az emberek. Mármint meglátszik rajtuk, hogy nagyjából milyen autó áll a strand parkolójában.

Láttam olyan embereket, akik hűtőtáskából nyomták a Tesco sört. Életembe nem láttam még ilyet, de a Tesco gazdaságosból kiindulva, csak az számíthatott, hogy follyon. A csapatban egy idősebb embert fújt is a szél rendesen, mert nehezen tudta megtalálni az egyensúlyt. Valószínű a 35 fok meleg is tolt rajta egy egészségeset.

Aztán láttam cigányt a bodzás fajtából. Nem volt kopasz, de olyan nyaka volt, mint a bikának, mert félkilós aranylác lógott rajta. Még jó, hogy a víz csak 1,20, mert nem biztos, hogy az úszómester ilyen súllyal a nyakán ki bírta volna húzni. Kedves neje sem tagadhatta meg magát, mert flitteres barbirózsaszín bikiniben nyomta, pedig felülről verte a 100 kilót. Szóval savanyú uborka nélkül nem nagyon lehetett ránézni.

Legjobb az öreg mama volt a nagycsúszda alatt. 100 kilós faszik jelentős mennyiségű vizet szorítanak ki leérkezéskor, ha nem jó helyen állsz, könnyű összeszedni egy bordatörést. 70 körüli mama erősen bóklat a medencében a leérkező zónában és kémleli a vizet, mint a halászsas. A csúszda tetején a úszómester félpercenként üvölt le és integet a mamának, hogy húzzon már el onnan, de az nem tágít, csak bóklat és les. Egyszercsak alábukik és diadalittas arccal kiemeli a legalább ötdioptriás szemüvegét. Páran megtapsolták, mire kikecmergett a leszállópályáról. Utána egész délután nem láttam a víz közelében.

Aztán az a szabály, hogy a medence bizonyos részein nem lehet közvetlenül a medence szélére feküdni és napozni. Biztos van oka. Nagyon kigyúrt, nagyon tetkós kopasz állat cérnavékony barátnője természetesen ott fekszik. Csávója meg könyököl mellette a medencében. Úszómester hölgy persze szól neki. Na volt mindjárt, mitpofázikbeleezavénpicsa, meg egyebek.

A legjobb azért a strand utáni mekiben történt. Nagyon elkötelezett magyar család, echte nemzeti táskával az ablakban (anyuka táskáján kokárda gyöngyből, szintén gyöngyből nagymagyarország árpádsávval stb) kétpofára tömi a multi által előállított mekis szendvicset. Ne vicceljünk már. Hol itt a nemzeti öntudat, hogy csak magyar termék a magyar asztalon, amiből a magyar asszony saját kezűleg készíti a magyar családjának a magyar vacsorát?

Szóval jó kis strandolás volt. Kicsit nyitottabb szemmel sok mindent lát ott is az ember, amiről nem is gondolná, hogy ugyaz van itt is mint a kerítésen kívül.

 

süti beállítások módosítása