Végre kimondta

Címkék: vélemény politika közélet mszp fidesz

2009.06.13. 20:35

Orbán Viktor szerint a Gyurcsány–Bajnai-korszak megkezdte saját maga átmentését a kormányváltás utáni időkre, már arra készülnek, hogy egyszer visszatérjenek. A Gyurcsány–Bajnai-korszak már nem a következő választásra koncentrál, hanem arra, hogy mindenhova „beépítse, befészkelje” magát, hogy egyszer visszatérjen – mondta Orbán. Hozzátette: a Gyurcsány–Bajnai-korszak nemcsak hogy makacsul ellenáll a változásnak, hanem megindította elszánt harcát is a változás ellen. A Fidesz elnökének szavai szerint „bármennyire is megismertük már őket, bármennyire is meggyengültek, hiba lenne lebecsülni túlélési képességüket és technikájukat”.

Orbán Viktor végre kimondta amit valamikor januárban megfogalmaztam én is a következő bejegyzésemben mittu-domain.blog.hu/2009/01/23/partkatonak .

Olyan mélyen letolta a csápjait a poplip, amilyen mélyre csak tudta. Nem tudom, hogy az elszámoltatás el fog-e érni ezekre a mélységekre, vagy megbújnak a kövek alatt a varangyok. Kivárásra játszva még egy-két kemény telet is kihúzhatnak.

Amúgyis itthagyják az időzitett bombát, ami külömböző hitelek formájában a következő kormánynál fog robbanni. A lenyúlt pénzekből meg könnyebben átvészelik azt az időt, amikor a nép türelme elfogy Orbán Viktorék irányába. Olyan mértékű eladósodás van, hogy népszerűtlen és mindenkinek fájó intézkedéseket kell hozniuk, bármit is igérnek most.

Szóval az apró pártkatonák és az alvóügynökök egyenlőre hibernálódnak és várják az ébresztő parancsot.

Nem lehet előre tudni, milyen hamar jön el ismét az ő idejük. Azért remélhetőleg nem egyhamar.

 

süti beállítások módosítása