Nem szoktam ilyet csinálni, de be kell emelnem az egész cikket. Azért olvasás előtt kösd be a biztonsági övet!

Nem teljesítünk valami

 

fényesen

Kóka: Magyarország hét helyet csúszott hátra

Magyarország az egy évvel korábbihoz képest hét pozíciót hátracsúszva, a 47. helyen áll a világ gazdaságilag legjobban teljesítő országainak rangsorában - mondta a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva hétfőn Kóka János a parlamentben.
2009.05.25 14:48, MTI



A svájci székhelyű, IMD elnevezésű, a versenyképességet kutató cég hétvégén publikált felmérésére hivatkozó szabad demokrata frakcióvezető azt is megemlítette, hogy a felmérés 57 országot rangsorol. Hozzátette, a kutatóintézet készített egy tűrőképességi listát is, amellyel azt vizsgálják, hogy ezeknek az országoknak a gazdasági válságot követően mekkora esélyük van egy markáns növekedésre. Ezen a listán Magyarország még rosszabbul szerepel, az 57 ország közül csupán ötöt előz meg. Kijelentette, ez a felmérés nem a Bajnai Gordon által vezetett kormány kritikája, hanem az elmúlt évek politikájának következménye, miután az előző kabinet elmulasztotta bevezetni a szükséges reformintézkedéseket. A frakcióvezető a rossz szereplés okai között említette az adórendszer bonyolultságát, az adók méretét, az állami rendszerek elmaradt reformjait, a bürokrácia kiterjedtségét és a politikai bizonytalanságot. Kóka János kitért arra is, hogy Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, szeretnék megtartani a deficitcélt és a bőkezű állami kiadásokat, miközben szükségesnek tartják az adócsökkentést is. 

E közül a három cél közül még akkor is legfeljebb kettő teljesíthető egyszerre, ha nincs válság - hívta fel a figyelmet. A liberális politikus azt kérte a miniszterelnöktől, tárja a parlament elé, hogy a kormány 2009-re és 2010-re mekkora megtakarítási összeget irányoz elő. Kíváncsi volt arra is, hogy a 2010 január elsejétől bevezetendő új adótörvény összességében adónövekedést vagy adócsökkentést jelent-e. Kijelentette, az SZDSZ számára csak az az adóátrendezés fogadható el, amelyben a személyi jövedelemadó csökkentése és a vagyonadó bevezetése után összességében több pénz marad az adófizetőknél.

A Dübörgő Pannon Puma oszlásnak indult teteme felett, a szülőatyjának van pofája olyan nekrológot mondani, mint akinek semmi köze nincs szegény kimúláshoz. Pedig már a születésekor megcsapkodták, nehogy sokáig éljen. Kitartották szegényt a lejtő fölé, mint Szimba a fiát, csak véletlenül el is ejtették. Nem akart rendesen gurulni, hát belerúgtak még egy nagyot. Szóval szegény Dübörgő Pannon Puma a lejtő aljára érve ki is múlt rögtön, hátrahagyva a súlyos örökséget a benne reménykedő népre.

Szülőatyja, a szabad piac és a liberalizmus akkor épp újdonsült, de azóta nagyon betanult híve ész szószólója, Kóka (PP) János, pedig azt mondja, hogy: Vazze hátracsúsztunk. Mi a faszomtól ne csúsztunk volna hátra, mikor te adtad meg a kezdő lökést, majd amikor rendesen begyorsultunk a lejtőn, te gyorsan kiugrottál?

Nem veszed észre, hogy a mostani nyilatkozatoddal tótágast álltál és leszartad magad?

süti beállítások módosítása