Mézes-mázas

Címkék: vélemény politika közélet gordon bajnai

2009.04.20. 19:26

A tegnapi sokkhatás után kezd letisztulni mit is mindott Gordon valójában. Mézes-mázas dumába dugta el a kasza suhintását. Fűnyíróelvvel vesz el dolgokat. A fűnyíró pedig olyan mint a sebész. Az azt mondja levágtam, akkor az le van vágva.

Szóval azt mondta, hogy nagyon jó lesz nekünk, mert az ÁFA lemegy az alapvető élelmiszereknél 18%-ra. Igaz, hogy az ezek előállítására használt energia és egyéb alapanyagok ÁFÁ-ja meg felmegy 25%-ra, ami aztán benyeli rendesen azt a 2%-ot, de nagyon szépen hangzik.

Aztán elveszi a gázártámogatást, de ezt VÁRHATÓAN(!!!) nem fogja észrevenni senki, mert épp lemegy a gáz ára. Egyébként én személy szerint eddig sem értettem miért kell gázártámogatást adni. Aki nem gázzal fűt az nem kap semmilyen támogatást a fűtéshez. Ez is csak osztogatás volt a szavazóbázisnak.

Aztán szépen beszélt a munkahelymegtartásról. Igaz, hogy nem azt mondta, hogy el kell küldeni a köztisztviselők 20%-át, hanem azt, hogy be kell fagyasztani két évre a bértömeget. Ez azt jelenti, hogy a törvényben előírt kötelező emeléseket csak akkor tudja a bérgazdálkodó kifizetni, ha a fedezetet elküldi. Ez pedig leépítést jelent, csak szépen volt csomagolva. Nem a leépítéssel van bajom, hanem azzal, hogy jó gazda módjára az ág végén kezdi a metszést, pedig ha nem a nagykeresetű vizfejeket küldi el, akkor megint nem az történik aminek kéne. A kiskeresetű kuli megy a vízfej meg marad.

süti beállítások módosítása