Beleélős fiú ez a Gordon, mert olyan kormányprogramot adott elő, mintha most kezdődne a négyéves ciklus.

Konkrétan nem arra gondoltam, hogy olyan tökönrugós, mert nem osztogat, mint a választás évében szoktak, hanem arra, hogy 2012-15 közötti bevezetendő dolgokról beszél.

Hát hol lesz Ő már akkor. Nem szokott elgondolkozni azon, mielőtt megszólal, hogy jövőre parlamenti választások lesznek Magyarországon?

Na Gordon kimondta a tutit. MINDENKITŐL lemondást és takarékoskodást vár.

Magukon kezdték, mert a miniszterek most 15%-al kevesebbért "dolgoznak", mint eddig. Bár a költségtérítés még mindig bemondásra megy, ugyhogy szerintem ezt majd ott kompenzálják maguknak.

Az elnyomottaktól kicsit nagyobbat. Mondjuk 13. hónap nincs. Ez igaz. De a 13. havi nyugdíj azért bele volt számolva abba, hogy idézem "A nyugdíjaknak meg kell őrizniük a reálértéküket."  Na. Mostmár nem kell.

Meg elveszi a közszférától is a 13. havit. Lehet fröcsögni, hogy halálba keresik magukat, de elég nehéz lesz megmagyarázni a kollégámnak, aki 68 000 visz haza nettóban 30 évesen. Meg befagyasztja a bértömeget. Mondhatta volna azt is, hogy el kell küldeni 20 %-ot, csak az nem hangzik olyan szépen. Aki tudja, hogy áll össze a köztisztviselői fizetés az tudja miről beszélek. A kötelező emeléseket ezek szerint csak leépítésből tudja majd megoldani a bérgazdálkodó.

Aztán odabasz még az ÁFÁ-nak még 5%-ot. Amit adna adócsökkentésben, annak a többszörösét veszi el ÁFÁ-ban. Nem fogja élénkíteni vale a fogyasztást, mert olyan szintű áremelés lesz, hogy ismét meg kell nézni mire adjuk ki a lóvét. Szóval jövő évi költségvetésben úgy ad, hogy jobb ha nem tenné.

Azt a részét nem igazán értettem, hogy az alsó sávhatárt felemeli 1,9 millióra, rá tíz percre, meg azt mondja, hogy fel kell emelni 4,5 millióra a 18-19%-os szja sávot, mert akkor a keresők 90%-a ebbe esik. Szóval ez kicsit nem tiszta, de oly messze van még a jövő év.

Szóval eljött a szép új világ. Mivel a nadrágszíj már körbeért, nem kell új lyukat vágni rajta.

süti beállítások módosítása