Tegnap Ferit, aki nem demokratikus eszközökkel letaszított minket a szakadékba, szintén nem demokratikus eszközökkel elküdték a zivataros picsába. Ezen felbuzdulva neki is indult a hosszú és rögös útnak, melynek mindjárt az elején nagy meglepetés érhette. Verbálisan inzultálták egy büdös nagy turha képében. Mindenféle biztosítás ellenére valakinek sikerült a véleményét eljuttatni Ferihez.

Szóval folyik a politikai válság nevű bolhacirkusz. Amolyan vihar a bimbibe. Az egyik portálon, márnem is tudom melyiken összeállították az elmúlt héten bedobott neveket. Úgy néztek ki, mint egy csapat kiszolgált vasutas. Még jó, hogy nem a szépségkirálynő választáson indultak. Az Mszp már nem is dobálózik nevekkel, de az Szdsz még tárgyal. Saját magával. Fantomokról. Nem is tudják miről tárgyalnak, de kurva fontosnak érzik magukat. Elég röhejes, hogy egy 0 támogatottsággal rendelkező politikai csoportosulás próbálja fingani a passzátszelet. Pedig csütörtök is elmúlt. Uriemberként pénteken naggyá tehették volna magukat, de elszalasztották. Pedig nagyot nőhettek volna a normális emberek szívében. De Kovács Pisti kisgyerek maradt. Saját maguk tették fel a kérdést óriásplakátokon, hogy van-e 200 001 szavazójuk egyáltalán e földtekén. Valószínű rájöttek, hogy nincs, és mostmár nem is lesz.  Az Mszp-ben meg aki még tud gondolkodni, az már a biztos bukást jelentő előrehozott választásokat is bevállalná, csak ne röhögjön már rajtuk mindenki. Bár Feri sikeresen kinyírta a belső ellenzékét, azért azok kezdenek újra feléledni. A múlt heti könnyes, nedves, elcseppenős 85 % mára elolvadt.

Feri számíthatott erre. Már a múlt hét szombaton is. Ő csak azt mondta: Ha találtok helyettem jobbat elmegyek. Eddig nem találtak. Nagy taktikus. Majd monhatja: NEm találtatok maradok. És akkor az egész kéthetes bohóckodás csak porhintés és műbalhé volt. Az a sok szerencsétlen, akinek a neve meg felmerült Feri helyett eltűnik a sülyesztőben. Politikai zombik.

Bokros Lajos megérdemel egy külön fejezetet. A franc se tudja, hogy hány köpönyeg volt rajta a múlt hét folyamán. Szombaton ugye farkafelvágva elrohant az Mszp kongresszusra, hogy bejelentse: Nem fél a kihívástól. Valószinű szóltak neki, hogy ez nem a kihívás napja. Hétfőn és kedden még minden rendben volt körülötte, csak az Mszp nem kért belőle. Ez nem szegte kedvét, mert csütörtök estére az Szdsz dobta be a nevét. Csak kettőt kellett aludni, mikor szombaton ismét megvilágosodott. Rájött, hogy az ő nevét tulajdonképpen Dávid Ibolyka dobta be ismét a ringlispílbe, és ő az Mdf Eu parlamenti listavezetője. Szemrebbenés nélkül nyilatkozta, hogy számára megalázó lett volna a feladat. Jól fog képviselni minket, ha kijut. A szélkakas tanulni jár hozzá.

Másik kedvencem Soros György, aki igen magas lóról osztja az észt. Persze mossa kezeit. Ő már nyugdíjas, és különben sem indított volna támadást az Otp ellen. Remélem neki is juttatunk egy kis pénzt az adófizetők pénzéből valami alapítványra, mint a másik hazánk nagy fiának Tom Lantosnak. Elvégre ők ott amerikában rá vannak szorulva. Nekünk meg amúgy is jól megy. Irigykednek is ránk marhára.

süti beállítások módosítása