Vákuum

Címkék: vélemény politika közélet

2009.03.21. 19:48

Feri levette a vákkumbúrát a fejéről. Nem régen tehette, mert csak most hallotta meg Horn Gábor tavaly márciusi mondatát, hogy "Nem azt mondták Feri. Azt mondták, hogy menj a picsába."

Hát felvetette a lehetőséget, hogy menne.

Keressenek helyette valakit, aki mindenkinek tetszik, kivéve a Fideszt. Ugye ők most komoly dilemmával néznek szembe, mert a "Patás" távozik. Nincs ellenségkép, nincs ki miatt hergelni senkit. Nem lesz többé hazug Pinokkió.

A szocialista oldalon megkérdezettek meg annyira nem kaptak szikrát, hogy az első szünetben még mindenki alkalmatlannak tartotta magát. Nem vitte túlzásba az egyeztetést Feri. Tegnap kigondolta, ma bejelentette, aztán lehet gondolkozni. Lampert Mónika úgy nézett a rengeteg mikrofonra, mint egy túlméretezett Piroska. Nem számíthatott a bejelentésre, mert nem vörös, hanem fekete kosztümöt húzott volna. Bokros nevének említésétől meg Lendvai Ildikó kezdett fejhangon sívítozni. Sólyom Lászlót meg lehúzták a politikai wc-n ebben az ügyben, mert konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal csak a karzatról figyelheti az eseményeket, és csak a száját húzgálhatja, ha nem tetszik az eredmény.

Hogy ki fog a süllyedő hajóra felülni, még kérdéses, mert egyetlen használható nevet sem jelölt meg senki, pedig hétfőre jó lenne, mert a befektetők hamar lefektetik a forintot, aztán keddre bedőlhet a kóceráj. Lehet, hogy eljött az ideje Kolompár Orbánnak? A politikai elemzők ugyan nem említették, mint lehetséges utódot, de hát ki tudja? Egy független, szakértői kormány élén ki tudja mire képes. Kezd hajtani a bodza.

süti beállítások módosítása