Azt hittem, hogy a messzi Ámerikában minden másképp működik. Ott ugye utoljára a XIX. században volt háború, meg demokrácia van, meg minden ember egyenlő, meg ect.

Hát kiderült, hogy ott is vannak egyenlőbbek. Ugye a jó üzlet három ismérve a következő: Légy éber, légy srtéber, légy héber. A szegény csődközeli AIG vezetői úgy gondolták, hogy ha ki tudták sírni a kormányzatnál a mentőövet, akkor bizony ezért nekik jár a jutalom. Elvégre nem kellett a WC-n lehúzni a céget. Na ki is osztottak maguknak cirka 165 millió dollárt elismerésképpen. Szegény adófizető, munkanélküli amerikai állampolgár meg csak kapkodja a fejét, hogy ő meg itten éppen éhenhal.

Na újdonatúj Elnök úr mindjárt be is jelentette, hogy majd Ő. Meg a pénzügyminiszter úr. Jó kis populista bejelentésként emelt a népszerűségi mutatón vagy 15% pontot rögtön. Az AIG-nél meg rögtön sokkot kaptak. Hogy Úristen! a 30 milliárd dollárból, most nem kapunk meg 165 milliót. Na és? Legföljebb nem lesz nyuszicsomag húsvétra.

Ott is úgy megy, hogy az ördög a dombra szarik. Csak a pénz hozza a pénzt, munkával sajnos nem sokra lehet menni. Mindenhol ugyanúgy működnek a dolgok.

süti beállítások módosítása