Nyüzgera

Címkék: vélemény politika közélet

2009.03.16. 20:04

Elmúlt az ünnep komolyabb edzés nélkül. A háromnapos rendőri összevont pajzsgyakorlatnak nem sok értelme volt, mert semmi nem történt az ünnepen. Elmaradt a szokásos rendőrségi városnéző futószám.

Az igazi feladatot az adta, hogy fel tudják-e hangosítani annyira Demszky hangját, hogy olimpiai dobókörön kívülről is elhallatszon a "tömegig", akik itták szavait, mert nem kritizálhatnak bűntetlenül. Megfelelő hangosítás nélkül csak a szobrok élvezhették volna magasröptű eszmefuttatását.

Érdekes módon a másik politikai oldal gyűlésein nem kellett elválasztani a szónokot a tömegtől, úgy kétszáz méteres távolságra.

Nyüzgera volt ez az ünnep, mert udatosan a középréteg szisztematikus nyírása megy. Akiknek van már mit félteni és nem fog elmenni rohangászni a rendőrökkel. Sem szembe, sem karöltve. A legalsó rétegnek, még juttatnak annyi szociális adományt, segély, családi pótlékot, hogy ne érezze úgy, hogy nincs semmi vesztenivalója. Máris nincs aki tornáztassa a rendőröket. Szép ügyesen meg van ez játszva.

A márciusi ifjak, meg akik életüket adták ezért az országért meg forognak a sírjukban.

süti beállítások módosítása