Nem volt elég 500 év

Címkék: közélet cigány

2009.03.05. 18:24

A cigány integrációra nem volt elég 500 év. Valószínű azért, mert nem is akarnak integrálódni. Basznak ők a többségi társadalom elvárásaira. A problémák 500 év alatt ugyanazok. Ezek szerint a többségi társadalom a gond forrása, mert ők nem akarnak igazodni. Eddig nem volt velük komoly baj, mert amelyik kivakarta magát a koszból rögtön lenézte a saját fajtáját. Na innentől kezdve ennek is vége:

A bevallottan ultimátumszerű nyilatkozatot a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, a Magyarországi Roma Parlament, a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ), a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF), a Romaversitas Alapítvány, valamint a PHRALIPE Független Cigány Szervezet Országos Szervezete terjesztette elő.

Mostanáig valamennyi szervezet részt vett az állami felzárkóztató és integrációs programokról döntő Roma Integrációs Tanács (RIT) munkájában. (A Roma Polgárjogi Alapítvány egy hónapja lépett ki a miskolci krízis kormányzati kezelése elleni tiltakozásul). A 2007-ben alakult RIT a legmagasabb szintű hivatalos fórum, melynek keretében a kormány, az Országos Cigány Önkormányzat és az említett civilek egyeztetnek az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez kapcsolódó roma integrációs és felzárkóztató programokról.

Összefogtak a cigányok és a következő KÖVETELÉSEKKEL álltak elő:

Mit akarnak a roma civilek?

1. A cigányok önkéntes etnikai regisztrációja jogi és intézményi feltételeinek megteremtését, az így nyert adatok beépítését az integrációs célú források elosztásába, felhasználásába, ellenőrzésébe.

2. Az uniós és magyar fejlesztési források átcsoportosítását a társadalmi méretű egyenlőtlenség és megkülönböztetés felszámolására.

3. A kirívóan magas roma munkanélküliség csökkentését, a cigánytelepek teljeskörű felszámolását, az oktatási szegregáció megszüntetését, mindehhez esélykiegyenlítő (pozitív diszkriminációs) kvótarendszer bevezetését.

4. A cigányok emberi méltóságának tiszteletben tartását, a gyűlöletbeszéd szabályainak módosítását.

5. A RITműködésének gyökeres átalakítását, hatásköreinek kiterjesztését, számonkérhető és felelős vezető (miniszter) kijelölését, a munkájában résztvevő civilekegyetértési joggal való felruházását.

A hivatalos állásfoglalásban nem szerepel, de a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervezetek a cigányság országgyűlési képviseletét is elengedhetetlennek tartják: az országos roma listára a romák és a szimpatizánsok, azaz mindenki szavazhatna, 25-30 cigány képviselőt juttatva a parlamentbe.

Na akkor nézzük szépen sorban, hogy mit kíván a cigány nemzet?

1. A cigányok (érdekes, hogy ők kimondhatják, hogy azok) önkéntes regisztrációja olyan jellegű etnikai megkülönböztetés, mely sérti a nem cigány kisebbségek alapvető jogait. Kik végeznék el ezt a feladatot? Mert ugye a cigány nem szeret dolgozni, tehát ők nem. Ha magyarokkal végeztetik, akkor ha nem olyan a végeredmény ami nekik tetszik, lerasszista fasisztázzák a kérdezőbiztosokat. Teszemazt, ha én odamennék megkérdezném Sztojka Ivánt, hogy cigány-e, nem végezném-e úgy mint Marian Cozma. Az adatok beépítése az integrációs célú források elosztásába. Nem értem. Már nem akarnak integrálódni (eddig sem akartak), akkor meg milyen integrációs forrásról beszélünk? Az ellenőrzés meg egyébként is rájuk férne, mert a saját fajtájuktól lopták el az ilyen pénzeket.

2. Nehogymá! A mi adónkból kifizetett szociális juttatásokból élnek busásan (minden putriban van parabolaantenna meg dvd lejátszó a lopott villanyhoz) és még a nehezen megszerezhető fejlesztési forrásainkat is meg akarják szerezni. Aki részt vett már Uniós pályázat megírásában, kivitelezésében, lehívásában az tudjam ilyen ellenőrzési mechanizmusok vanak beépítve, és mennyi feltételnek kell megfelelni. Ha ezt meglépik, akkor ismét a többség van diszkriminálva.

3. A kirívóan magas roma munkanélküliség talán azért van, mert nem is akarnak dolgozni. Több segélyt és családi pótlékot kapnak, mint én, aki dolgozik. Akkor miért dolgozna? A cigánytelepek felszámolása megint nem egyszerű feladat. Hiába adsz neki normális lakást, ha azt sem tudja mit mire kell használni. Azt a putriban is tudja, hogy a tvnek nem kell hátatfordítani, mert nem a falra vetít, de a wc-t nem tudja, hogy le kell húzni. Tudom, mert az óvodában iskolában az az első lecke, hogy wc használat. Meg, hogy nem az udvaron állva pisálunk. Az oktatási szegregációról maga a Ghabdi Gimnázium igazgatója nyilatkozta a minap, hogy igenis az elkülönített MINŐSÉGI cigány oktatásra szükség van. És, hogy ez akkor nem szegregáció, de a nem MINŐSÉGI elkülönített oktatás az az. Szóval akkor a Ghandi Gimnázium most szegregál, mert oda csak cigányok járhatnak? A pozitív diszkriminációs kvótarendszer meg egy baromság. Az első három osztályban nem lehet megbuktatni a gyereket, Osztélyismétlés csak a szülő beleegyezésével. Felsőbb osztályokban megverik a tanárt, ha buktat. A hetedikes-nyolcadikos gyerekek meg nem tudnak olvasni. Ugyanmár!

4. A cigányok emberi méltóságáról meg annyit, hogy annak a cigánynak aki normális életet él, és nem bűnöző, nem lop csal hazudik annak nincs baj az önértékelésével. Nem érzi magát elnyomva, tudja ésérzi a helyét ebben a világban. A többi meg nem gyülöletbeszéd. A cigány mindig is cigány lesz, hívathatják magukat bárminek.

5. Kinyílt a csípájuk. Nagyon be akarnak kerülni a hatalomba. Nehogymá egy Roma Integrációs Tanács több hatalommal rendelkezzen, mint egy vadásztársaság, mert akkor a piros pólósok egyesülete is kérhetne 20-30 képviselői helyet. Így a mostani parlamentet akár fel lehetne duzzasztani akát tízezresre is. Mindjárt nem tűnne fel, hogy csak a képviselők fel harmada jár be dolgozni. Nehogymá cigányügyi miniszter legyen, mert akkor minden kisebbség kérhet ilyet. Legyen örmény ügyi, meg nigériai ügyi miniszter is.

Aztán lehet, hogy az is olyan barom lenne, mint a mostani cigányügyi államtitkár. A pécsi gézigránátos támadásnál ugye azt nyilatkozta, hogy reméli, kiderül a bűncselekmény rasszista indíttatása. Most kiderült, hogy a szomszéd cigány a kutya miatt lemészárolta a szülőket, most aztán nagy a hallgatás.

Megintmá a befőtt teszi el a nagymamát!

süti beállítások módosítása