Munkaügyi központ

Címkék: vélemény közélet döbbenet

2009.03.02. 18:05

Kicsit megint hallgattam, mert a nagyhatalmú T-com nem szereti, ha igénybeveszem a szolgáltatását. Egy hétig gyakorlatilag el voltam vágva a külvilágtól, de végre megint működik a virtuális köldökzsinór.

Igazából aról akartam írni, hogy elképesztő dolgok történnek mostanában.

Így válság idején, mikor egy-egy nagyobb munkáltató kétszázasával rugdossa ki az embereket megindul a roham a munkaügyi központok irányába. Szerencsétlenek nem férnek be, mert egy-egy nap olyan sokan jönnek regisztráltatni magukat. Sorbanállás az utcán, esőben is. Senki nem mer kiállni a sorból leülni, vagy egyáb dolga miatt, mert nem engedik vissza a helyére. Az egyik ügyfelet a sorban érte a szükség. Nem állt ki. Csak az irodában, mikor hellyel kínálták vallotta be, hogy inkább nem ülne le, mert tele a gatya. Hamar végeztek is vele. Az a probléma, hogy normális körülmények között mindez vicces lenne, de nem az. ilyen elkeseredés vezethet egy embert arra, hogy besz@rjon a sorban és onnan ne álljon ki szégyenében, mert aznap már nem kerül sorra.

A másik.

Bevett szokás egyes népcsoportoknál, hogy magukkal visznek egy-két gyereket. A munkaügyi központ előtt istentelenül kipofozzák őket, mindegyik ordít ahogy a csövön kifér. A sor és az ügyintézők benn meg olyan szociálisan érzékenyek, hogy rögtön előreengedik, és már el is intéződött az ügyük. Hát ez is egy megoldás. Miért szül az ilyen?

süti beállítások módosítása