Fából vaskarika

Címkék: közélet skinhead becsület napja

2009.02.15. 12:42

Nagybetűvel fogom írni, és hagyok egy kis időt az emésztésre.

 

ANTIFASISZTA BALOLDALI SKINHEAD.

 

Remélem felovadtál a fagyásból. Akkor most milyen skinhead. Ők is úgy vannak, mit a Gázsi, mikor leborotváltatja a fejét. Hazamegy a cigánysorra. Útközben mindenki kiröhögi. Mikor hazaér, modja is az apjának:
-Ídösapám, tíz perce vagyok skinhead, de már utálom a cigányokat.

 

Szóval a becsület napi összejövetelen összejött egy csapat internacionalista neonáci és egy csapat antifasizsta baloldali skinhead. Ebben a formában egyik csoportosulás megnevezését sem értem, de valószínű az én szűklátókörűségem az oka.

Értem én, hogy a náci érzelműeknek is kell az ünnep, és hát a kitöréskor igen hősiesen viselkedtek azok a katonák akik reménytelenül nekiindultak a többszörös túlerőnek. De. Miért nem ünneplik meg ezt a napot azok az emberek akik emiatt az ellenállás miatt nem a szocilasta blokkban töltöttek el vagy negyven évet. Azok az emberek, katonák, gyakorlatilag hősök, akik a tudtukon kívül pusztán ideológiai meggyőződésből vagy a vörösöktől való félelmükben az utolsó csepp vérükig ellenálltak az ország területén, annyira lelassították a vörös előrenyomulást, hogy nem árasztotta el Franciaországig és a Benelux államokig Európát Sztálin és vörös terrorja.

Kár, hogy eről ebben a formában nem nagyon beszél senki, és nem emlékeznek meg ezekről az emberekről. Persze, ha valaki ebből az aspektusból közelíti meg a témát, rögtön rásütik, hogy neonáci, meg történelemferdítő.Majd talán két-háromszáz év múlva, mikor végre levetkőzi minden nemzet a mesterségesen fenntartott kollektív bűntudatát. és objektívebben szemléli a dolgokat, akkor majd megemlékeznek erről is. Vagy mesterségesen a felejtésbe merül.

Na szóval ezt is megétük. 2009-re létrejött az ANTIFASISZTA BALODALI SKINHEAD. Fekete ruhában, maszkkal eltakart arcban nyilatkozik bele a világba, hogy azok ott a másik oldalon (mármint az internacionalista neonácik), rá akarják erőltetni az erőszakos politikájukat a többségre. Mi meg antifasizsta baoldalo skinheadok magunktól rájöttünk, hogy ez nem jó. Jajám. És vagyunk vagy ötvenen. De jövőre is kijövünk a megemlékezésre és többen leszünk.

Szerinted?
 

süti beállítások módosítása