Tudom, hogy ez rajta már nem segít, de úgy látszik, hogy a magyar társadalom minden rétegét megmozdította az ügy.

Legnagyobb megdöbbenésemre olvastam egy cigány blogot ma. Nem a Balogh Artúrét (azt is, mert kíváncsi voltam mit ír egy elvakult cigány, aki ráadásul sötét, mint a liftakna, de csak a tőle várható fröcsögés, hogy a magyarok adták a cigány kezébe a kést és egyéb baromságok.). Egy zalai cigány ember blogbejegyzését olvastam, aki ugyanúgy megdöbbent, mint minden normális ember. Ki merte mondani, hogy a cigányok írtsák ki maguk közül a gyomot, és aki még menthető azt a saját költségükön, és a saját módszerükkel vezessék rá a többségi társadalom szokásaira és a beiileszkedésre.

Végre elindul valami, mert sokkal jobb lesz mindkét félnek, ha egy öntisztulási folyamaton mennek keresztül, mint egy kívűlről levezényelt tisztogatáson. A saját fajtájukat ismerik, tudják kit kell kiközösíteni (sőt el is rendezhetik egymást közt a büntetést. Régen is megtették.) Már az is haladás lenne, ha tényleg csak a megélhetési bűnözést tűrnék meg maguk között. Egy-két tyúk tényleg nem a világ, csak nem kell megerőszakolni mellé a nyolcvan éves mamát, mert az már nem megélhetés, hanem perverzió és gyilkossági kísérlet.

Ezen kívül végre a politikusoknak is kinyílt kiocsit a szemük. Talán messzebb látnak a Rózsadombnál. Érdekes, de OV és GYF is, sőt még a Drazsé is nevén merte nevezni a dolgokat. Igaz mindegyik különböző módon reagált, de ki merték mondani a bűvös "cigány" szót. Nem kis teljesítmény.

Ha tényleg elindul valami ebben az ügyben, és abból mindkét fél profitásl, akkor nem halt meg hiába ez a 27 éves fiatalember.

Úgy látszik nemzetközi botrány kell ahhoz, hogy itthon meginduljon valami. Ráadásul mindhárom sérült balkáni, akik nem nyelik csak úgy le az ilyen dolgokat. Nem hümmögnek, kimondják a dolgokat. Szemet szemért, fogat fogért. Nem most fogják benyújtani a számlát, de nem lehet nyugodt az aki tette. Kicsi a világ.

 

süti beállítások módosítása