Nem értem

Címkék: vélemény politika közélet döbbenet

2009.01.29. 17:43

Nem értem miről beszél Gyurcsány Ferenc. Belenyilatkozza a mikrofonerdőbe tegnapi nap folyamán, hogy fel kell pörgetni a gazdaságot és a termelő ágazatokat meg kell támogatni, és a hazai vállakozásokat kell előtérbe helyezni. Ez számomra azt jelenti, hogy nem csak a multiktól kell elvenni azokat a kedvezményeket amitől versenyképesebbek, mint a magyar vállalkozások, hanem azt is, hogy védik a magyar értékeket.

Ugya a tavalyi évben egyetlen ágazat zárt pozitívan. Ez a mezőgazdaság, még akkor is, ha a kukorica nyomott árával megpróbálták tönkretenni a termelőket. Erre egy tegnapelőtti nyilatkozatában Gráf József olyat nyilatkozott amitől Karsai úrnak biztos kinyílt a kalasnyikov a zsebében. (Ha meg nem akkor köpönyegforgató hangember). Kedves József azt találta mondani, hogy tárgyalt az arabokkal. Magyarországi állami tulajdonban lévő termőföldet (ami élelmiszertermelésre alkalmas), hosszútávú bérbe adjuk nekik olajért, meg gázért. Nem mondja?

Nem azt mondja, hogy tárgyaltam és megveszik azt a terméket amit a magyar gazda megtermel, és azon veszünk olajat meg gázt. Nem. A magyar gazda rabszolgaként dolgozik az arabnak, és az éhbérből megveszi azt a gázt, amit cserébe ezért kapunk.

Akkor most milyen termelői támogatásról, meg magyar(!) gazdaságfellendítésről beszél ez az ember?

Nem értem...

Továbbra sem.

süti beállítások módosítása